Östra gymnasiet vill att eleverna når målen i sina kurser. Ibland kan det av olika anledningar uppstå svårigheter för en elev att nå kursmålen.
För att hjälpa elever med studiesvårigheter erbjuder Östra gymnasiet möjlighet att ansöka om studiehjälp. Alla ansökningar om studiehjälp behandlas av någon av skolans specialpedagoger.
Skolan sparar endast kopia på slutbetyget och gymnasieexamen i ett år. Därefter tar Huddinge kommuns centralarkiv över magasinering av betygskopior.
Beställa betyg äldre än 1 år - från kommunen
Om du behöver en kopia på äldre betyg (äldre än ett år) skall du beställa det från Huddinge kommuns centralarkiv. Klicka på länken härunder (eventuellt får du upp en felsida - "E-tjänsten har avbrutits" - klicka isåfall på knappen "Starta om e-tjänst"): >>> klicka här för att beställa betyg äldre än 1 år <<<
Beställa betyg max 1 år gamla - från Östra
Från Östra gymnasiets expedition kan du beställa följande dokument:
Kopia på ditt slutbetyg eller din gymnasieexamen som är max 1 år gammalt. Originalen delades ut på examensdagen. Skolan har endast kopior.
Slutbetyg eller gymnasieexamen på engelska. Innan gymnasieexamen är det kostnadsfritt. Efter gymnasieexamen läggs det till en administrativ avgift på 200 kronor.
Intyg på att du studerat på Östra gymnasiet.
Kontakta Östra gymnasiets Expedition via e-post (se nedan) för beställning (av max ett år gamla betyg). Skriv ditt namn, adress, klass och personnummer. Beställningen tar cirka fem arbetsdagar att genomföra.
Om du är myndig kan du fylla i den själv, annars ska din vårdnadshavare göra det. Sedan ska alla lärare vars lektioner du kommer att missa, lämna varsin kommentar i blanketten. Om prov eller redovisningar är planerade under den tänkta ledigheten kommer läraren inte att godkänna ledigheten.
Godkännande
När du har lämnat in blanketten är det i första hand coachen som ska besluta om din ansökan ska godkännas. Coachen kan ge ledigt upp till tre dagar per termin. Om du ansöker om ledighet i mer än tre dagar är det rektorn som tar beslutet. Observera att det är ditt ansvar att ledigheten inte påverkar ditt skolarbete.
Var ute i god tid
Lämna in blanketten i god tid, gärna minst två veckor innan den tänkta ledigheten. Kom ihåg att ansöka om ledighet innan en eventuell resa bokas.
Tänk på att...
Enligt direktiv från Skolverket är gymnasieskolan en frivillig skolform, men från det att man väl börjat skolan så är all undervisning obligatorisk. Därför är det viktigt att du ansöker om ledighet vid en resa och inte bara uteblir. Annars riskerar du att få ogiltig frånvaro, vilket kan påverka studiestödet från CSN. Om du är borta utan giltig anledning eller godkänd ledighet räknas det som ogiltig frånvaro, alltså skolk.
En del elever bor på olika adresser, till exempel om vårdnadshavarna har separerat och har delad vårdnad. Oftast syns endast en adress i de system Östra gymnasiet använder och därför önskar skolan information om båda adresserna om möjligt.
En elev som har växelvis boende där endast den ena vårdnadshavaren har mer än 6 km till Östra gymnasiet har också rätt till SL-kort.
I dokumentet "Bra att veta för elever och vårdnadshavare" har Östra gymnasiet samlat det mesta som är värt att veta om skolan, skolans rutiner, regler, länkar, kontakter med mera.
Östra gymnasiet har en vision att alla elever ska uppleva att de behandlas lika oavsett etnisk tillhörighet, funktionshinder, kön, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller ålder.
Till stöd i arbetet med likabehandling finns det en plan som skolan arbetar efter. På skolan finns också ett trygghetsteam som aktivt jobbar med frågor som berör likabehandling.
I början av höstterminen uppdateras läsårsplanen för läsåret. Eleverna får tillgång till en digital version av läsårsplanen via sitt coachrum i Google Classroom och den finns även att ladda hem som PDF här: