Området

I Storängen är det nära till allt – kommunikationer, centrum, grönområden och aktiviteter i ett redan uppvuxet samhälle. Nedan listar vi ett axplock av vad som finns i närheten.

Vy Sjödalsvägen.

Vision för området

Nära det mesta med en stark egen identitet

Storängen är ett område med inbjudande stadskvarter som möjliggör ett aktivt liv för alla. Bostäder och utbud med ett varierat innehåll och uttryck mitt emellan naturens harmoni och vardagens puls. De olika kvarteren erbjuder spännande mötesplatser som uppmuntrar till rörelse och socialt umgänge i trygga miljöer. Med ett centralt läge nära det mesta, med egen urban grönska och karaktärsskapande detaljer.

Mycket finns på gångavstånd, det mesta på cykelavstånd – och allt på pendlingsavstånd.

Handel och service

Storängen ligger nära Huddinge centrum. Ett lokalt centrum med det mesta du behöver av närservice: mataffärer, delikatessbutik, banker, caféer och restauranger, kläder och systembolag.

Friluftsliv och aktiviteter

Naturreservat

I Huddinge är det alltid nära till ett naturreservat. Av våra tretton naturreservat i kommunen ligger Flemingsbergsskogens naturreservat och Orlångens naturreservat närmast Storängen. Det finns också många fina vanliga naturområden lämpliga för promenader, cykel och löpning alldeles i närheten.

Fullersta gård

Fullersta gård är Huddinges konstcentrum och ligger på andra sidan pendeltågsstationen. Här visas utställningar och barn kan få utlopp för sin egen kreativitet. Spröd stenugnsbageri erbjuder gofika, härliga bröd och bullar att köpa med sig hem.

Rådsparken

I Rådsparken kan barn, unga och vuxna idrotta, motionera och umgås på sina egna villkor. Det finns en lekpark anpassad för barn med funktionsnedsättning och ett parkhus med ett litet café. I Rådsparkens stall och djurhus finns det åsnor, får, getter, höns, ankor, kaniner, marsvin och katt.

Förskolor och skolor

I centrala Huddinge finns gott om både förskolor och skolor, både i kommunal och privat regi. Och fler är på gång.

 

Uppdaterad 29 december 2021