Ekonomi - Ekonomi och entreprenörskap

Vill du utveckla din kreativitet och kombinera teoretiska studier med praktisk verklighetsanpassad företagsamhet? Då är Ekonomiprogrammet med inriktning ekonomi (EKEKO) och entreprenörskap ditt val!

Elever på ekonomiprogrammet.

Om du går ekonomiprogrammet får du en djupare inblick i ekonomi, entreprenörskapets villkor och kunskap om mänskligt beteende. En god entreprenör behöver kunna förmedla hållbara budskap om sin affärsidé, vara eller tjänst. Därför läser du utöver ekonomikurser även kurser inom kommunikation och ledarskap. I kursen juridik lär du dig om rättssystemet och vilken betydelse detta har för företagande. Ekonomiprogrammet är för dig som vill studera vidare inom ekonomi, juridik och andra samhällsvetenskapliga områden, och kanske bli revisor, civilekonom, jurist, marknadsförare eller egenföretagare. 

Under det sista året på Ekonomiprogrammet omsätter du dina teoretiska kunskaper i praktiken och startar, driver och avvecklar ett eget UF-företag inom ramen för Ung Företagsamhet (UF). Skolans UF-företag har vunnit priser i både SM och EM i Ung Företagsamhet, så här finns en god miljö för unga företagare!

Ekonomiprogrammet är högskoleförberedande och syftar i huvudsak till att utveckla ditt entreprenöriella förhållningssätt. Med fokus på globala mål tränas du i att ta initiativ, vara kreativ, arbeta både självständigt och i grupp samt planera och genomdriva projekt. Målet är att du ska bli en handlingskraftig person med stark entreprenöranda som tar hänsyn till hållbar utveckling.

Poängplaner 

Ekonomiprogrammet - Ekonomi och entreprenörskap 2022 (EKEKO)

Totalt antal poäng för Ekonomiprogrammet - Ekonomi och entreprenörskap: 2 500

Uppdaterad 14 oktober 2022

Var informationen till din hjälp?