LIU Brottning

Kombinera idrott med studier

Lokal idrottsutbildning (LIU)
Brottning


Tillsammans med Huddinge brottningsklubb startade Sjödalsgymnasiet en brottningsprofil 2020. Brottningsprofilen innebär att du går ett vanligt gymnasieprogram men att du tre gånger i veckan under dagtid får möjlighet att träna brottning med utbildade tränare från Huddinge BK. En vecka kommer att innehålla två längre brottningspass samt ett fys- eller gympass alternativt teoripass. Skolan har ett nära samarbete med klubben och du som elev och aktiv brottare kommer att kunna sköta en stor del av din träning under dagtid. Detta kommer att ge dig mer tid för både studier och sociala aktiviteter.

Som elev på skolans brottningsprofil kommer du ha samma möjligheter som andra elever att läsa fördjupningskurser som ingår i programmet. Du behöver alltså inte göra avkall på ordinarie gymnasiekurser utan du kommer att vara väl förberedd för högre studier och/eller för ett yrkesliv.

Brottningsprofilen går att läsa på följande program:
Ekonomi – Ekonomi och entreprenörsskap

Ekonomi – Juridik
Naturvetenskap – Naturvetenskap
Samhällsvetenskap – Samhällsvetenskap
Samhällsvetenskap – Beteendevetenskap
El och energi – Elteknik
Hantverk – Frisör
Hantverk – Barberare

Ett krav för att läsa brottningsprofilen är att du är aktiv brottare. Du kommer att få ett individuellt tränings- och utvecklingsprogram för att du ska kunna utvecklas maximalt som brottare. Det är inget krav att du är medlem i Huddinge BK men efter som skolan samarbetar med klubben kommer träningarna att vara anpassade efter klubbens träningsupplägg.

Se filmerna där vi berättar mer om våra utbildningar och skolan.

Neno Jovanovic
Huddinge BK
neno@pml.se
070-445 13 79

Uppdaterad 6 september 2022

Var informationen till din hjälp?