LIU Brottning

">brottning_sjodals2.jpg

Kombinera idrott med studier

Lokal idrottsutbildning (LIU)
Brottning
Intresseanmälan

Tillsammans med Huddinge brottningsklubb startade Sjödalsgymnasiet en brottningsprofil 2020. Brottningsprofilen innebär att du går ett vanligt gymnasieprogram men att du tre gånger i veckan under dagtid får möjlighet att träna brottning med utbildade tränare från Huddinge BK. En vecka kommer att innehålla två längre brottningspass samt ett fys- eller gympass alternativt teoripass. Skolan har ett nära samarbete med klubben och du som elev och aktiv brottare kommer att kunna sköta en stor del av din träning under dagtid. Detta kommer att ge dig mer tid för både studier och sociala aktiviteter.

Som elev på skolans brottningsprofil kommer du ha samma möjligheter som andra elever att läsa fördjupningskurser som moderna språk, engelska 7 och högre matematikkurser som ger meritpoäng. Du behöver alltså inte göra avkall på varken ordinarie gymnasiekurser eller kurser som ger behörighet till högre studier utan du kommer att vara väl förberedd både för högre studier och för ett yrkesliv.

Brottningsprofilen går att läsa på följande program:
Ekonomi – Ekonomi och entreprenörsskap

Ekonomi – Juridik
Naturvetenskap – Naturvetenskap
Samhällsvetenskap – Samhällsvetenskap
Samhällsvetenskap – Beteendevetenskap
El och energi – Elteknik
Hantverk – Frisör
Hantverk – Barberare

Ett krav för att läsa brottningsprofilen är att du är aktiv brottare. Du kommer att få ett individuellt tränings- och utvecklingsprogram för att du ska kunna utvecklas maximalt som brottare. Det är inget krav att du är medlem i Huddinge BK men efter som skolan samarbetar med klubben kommer träningarna att vara anpassade efter klubbens träningsupplägg.

Så här gör du
Om du vill gå brottningsprofilen, sök till ett av ovanstående program på Sjödalsgymnasiet via gymnasieantagningen och anmäl dig sedan via formuläret.

Se filmerna där vi berättar mer om våra utbildningar och skolan.

 

Kontakt
Johan Lundström
Rektor på Sjödalsgymnasiet
johan.lundstrom2@huddinge.se
08-535 370 05 / 070-878 99 92

Neno Jovanovic
Huddinge BK
neno@pml.se
070-445 13 79

Uppdaterad 11 oktober 2021

Var informationen till din hjälp?