Naturvetenskapsprogrammet

Är du studiemotiverad? Är du intresserad av naturvetenskap? Har du tänkt läsa vidare vid universitet och högskola? Då är Naturvetenskapsprogrammet ett mycket bra val för dig!

Elever på naturprogrammet.

Hos oss lär du dig att bli en bra student, vilket lägger grunden
för att du ska lyckas med dina högre studier inom naturvetenskap, matematik eller teknik, men också inom ekonomi och samhällsvetenskap. Naturvetenskapsprogrammet ger dig breda kunskaper som är till nytta vad du än väljer att göra senare i livet. Vi erbjuder en högklassig naturvetenskaplig utbildning i en studiemotiverande miljö med välutbildade och erfarna lärare.

På Sjödalsgymnasiet är vi övertygade om att samtliga kurser i fysik, kemi och biologi behöver läsas i sin helhet för att nå den bästa förståelsen av naturvetenskap. Programmets fördjupning är inriktat på beteendevetenskap. Fördjupningen består av kurser i etologi och psykologi, som beskriver människors och djurs beteenden utifrån en klassisk psykologisk vinkel, men även utifrån ett naturvetenskapligt och biologiskt perspektiv.
Fördjupningskurserna läser man under år 3. 

Naturvetenskapsprogrammet på Sjödalsgymnasiet förbättras konstant. Exempelvis så lanserade vårt programlag för några år sedan en fadderverksamhet och integrering av årskurserna för att uppnå en ökad sammanhållning mellan alla elever påprogrammet.  Gensvaret har varit mycket positivt då åtgärderna har lett till ökat kontaktnät och trygghet och motivation för eleverna.

Naturvetenskapsprogrammet - Naturvetenskap 2022 (NANAT)

Totalt antal poäng för Naturvetenskapsprogrammet - Naturvetenskap: 2 500

Uppdaterad 24 mars 2023

Var informationen till din hjälp?