NIU Styrkelyft

Vill du kombinera elitidrott med studier på gymnasienivå? Då är du välkommen att söka Sjödalsgymnasiets nationella idrottsutbildning NIU Styrkelyft. NIU Styrkelyft vänder sig till dig som har ambitionen att nå nationell- eller internationell nivå i styrkelyft. Utbildningen går att kombinera med skolans alla program, och din styrkelyftsutbildning utgör 400 p av gymnasiekursernas sammanlagda 2 500 p. Det är fördjupningskurserna i de olika programmen och det individuella valet som ersätts av kurserna i specialidrotten styrkelyft.

Styrkelyftsbild.

Intresseanmälan

I specialidrottskurserna får du en gedigen utbildning som bygger på fyra olika kurser: tränings- och tävlingslära 1 samt idrottsspecialisering 1 + 2 + 3. Din träning på skoltid leds av legitimerad idrottslärare och styrkelyftstränare. Träningsupplägget är individanpassat där du tränar på din nivå för att nå maximal utveckling i knäböj, bänkpress och marklyft. Målet med utbildningen är att du ska få utrymme och möjlighet att satsa på styrkelyft samtidigt som du genomgår en gymnasieutbildning som passar dig.

Sjödalsgymnasiet är den enda gymnasieskolan i Stockholmsregionen som erbjuder NIU Styrkelyft. På Sjödalsgymnasiet har vi mycket goda förutsättningar att erbjuda dig en bra styrkelyftsutbildning. Träningen äger rum i Storängshallens fullt utrustade gym, samt i Huddinge Styrkelyftsklubbs lokaler.

Ansökan till NIU Styrkelyft sker i två steg:

1. Ansökan till styrkelyftsansvarig Matilda Vilmar. 

2. Ansökan till ett av skolans nationella program som
du vill kombinera med styrkelyft. Denna ansökan
görs som vanligt via gymnasieantagningen.

Uttagningar till NIU Styrkelyft bedöms utifrån färdighet och
lämplighet och baseras på intervjuer. Det krävs en godkänd
antagning i båda stegen för att börja NIU Styrkelyft.

Intresseanmälan

Kontakt
Matilda Vilmar
Lärare idrott och hälsa och biologi
Matilda Vilmar
08-535 370 20

Uppdaterad 14 oktober 2022

Var informationen till din hjälp?