Småstjärnorna – Annas pedagogiska omsorg

Småstjärnorna består av två familjedaghem som drivs av Anna Modin och Jennifer Krusell.

Om oss

Anna är utbildad socionom och barnskötare, och har tidigare arbetat på olika förskolor. Jennifer är utbildad förskollärare och har under fyra år arbetat på en förskola som förskollärare och arbetslagsledare.

Våra familjedaghem, Jennifers pedagogiska omsorg Småstjärnorna (före detta Jennifers familjedaghem) och Annas pedagogiska omsorg Småstjärnorna (före detta Vidjas familjedaghem) startade 2013  som enskilda familjedaghem, men samarbetade dagligen. Under senare år har vi slagit ihop våra verksamheter och arbetar numer tillsammans i en lokal. 

Från och med 14e april finns vi på Tornslingan 51 i Trångsund. Lokalen ligger centralt i Trångsund nära Trångsundsskolan. Vi har närhet till parker i närområdet, naturreservat, bibliotek Lokalen ligger i ett flerfamiljshus på bottenplanet.

Öppettider

Vi anpassar våra öppettider utifrån barnens vistelsetid, inom tidsintervallet 06.30–18.00.

Så här arbetar vi

Vi vill att barnen skall känna trygghet hos oss, vilket är grundstenen i vår verksamhet. Hos oss får barnen lära sig att fungera tillsammans, kompromissa, lösa konflikter och respektera varandras sätt att tycka olika. Barnen ska bli bekräftade och få sina egna behov tillgodosedda och respekterade.

Vi har ett stående schema varje vecka. I vårt schema ingår: Skogsvistelse/ skridskoåkning på vintern, gympa, besök i parklekar, kultur mm. Vi är ute mycket, ofta hela dagar, bara vädret tillåter. Vi har bilar som vi tar oss iväg med till de olika aktiviteterna.

Vi lägger stor vikt på maten, och vår ambition är att servera barnen god och näringsrik mat, med så naturliga och ekologiska råvaror som möjligt.

Föräldrasamverkan

Föräldrarna är alltid hjärtligt välkomna att delta i vår verksamhet, och vi tar gärna emot era synpunkter och idéer. Vi erbjuder utvecklingssamtal 2ggr/år, föräldramöte 1g/år, vi har även andra sammankomster som: Lucia, sommaravslutning mm. 

Kontakt

Uppdaterad 7 maj 2020

Var informationen till din hjälp?