Röris pedagogisk omsorg

Röris pedagogisk omsorg är ett familjedaghem med inriktningen idrott. Verksamheten är för barn mellan åldrarna 1-5 år, i en 1-plansvilla med en tillhörande stor tomt (inkl. sandlåda, gungdjur mm.).

Rörelse, glädje, engagemang, trygghet, och lustfyllt lärande är de nyckelord som vår pedagogiska verksamhet är baserad på. 

Vår pedagogiska omsorg följer läroplanen och de kommunala riktlinjerna. Vår verksamhets profil är med inriktningen idrott och rörelse. Lek och rörelse stärker bl.a. barnens självkänsla, sociala samspel och förmågan för hänsynstagande.

Vi vill grundlägga en sund livsstil där fysiska aktiviteter, utevistelse i skogen, lekparker, simhall i nära områden kommer att planeras och anordnas vid flera tillfällen. Hälsosamma måltider med hemlagad mat (enligt tallriksmodellen, helst ekologisk och närproducerad mat) vila, avslappning och en kreativ arbetsmiljö ingår.

Det är viktigt att barnen får möjlighet att utveckla sin grovmotorik i form av att rulla, åla, krypa, stödja, balansera, gå, springa, hoppa, klättra, hänga, kasta, fånga och styrketräna.

Barnen kommer även att få pyssla, läsa och utveckla en språklig medvetenhet.

Vår vision är att kunna skapa en trygg, varm och lärorik miljö för barnen, därför kommer orden demokrati, delaktighet och jämställdhet vara utgångspunkten för vårt intresse för barnen.

Vi har två anställda för de 12-14 barn i vår verksamhet. Röris pedagogisk omsorg har flera rum, där det största rummet kommer att vara inrett med idrottsstimulerande redskap. 

Huvudman: Alaa Atti (jag och min man har tre barn tillsammans). Utbildning: förskollärare, idrottslärare och barnskötare, simtränare, bussförare och trafiklärare samt många års erfarenhet.

Öppettider

Vi anpassar våra öppettider utifrån barnens vistelsetid, inom tidsintervallet 06.30-18.00. 

Kontakt

Uppdaterad 2 juli 2019

Var informationen till din hjälp?