Smarta Barn familjedaghem i Segeltorp AB

Smarta barn familjedaghem i Segeltorp AB är ett fristående familjedaghem.

SMARTA BARN Familjedaghem i Segeltorp AB står för:

S - SUNDA
M - MENINGSFULLA
A - AKTIVA
R - REFLEKTERANDE
T - TRYGGA
A - ANSVARSFULLA
BARN

Om oss

Vi är två ambitiösa och engagerade barnskötare som alltid vill arbeta för att uppnå hög kvalité och bidra till att göra skillnad.

Pernilla Dahlberg har arbetat inom barnomsorgen sedan 1997. Sedan januari 2012 har hon varit kommunal dagbarnvårdare. April 2013 gick hon ihop med Maria Sundqvist och startade S-M-A-R-T-A Barn familjedaghem i Segeltorp AB som bedrivs i privat regi. Verksamheten bedrivs i Pernillas hem på Skylvägen 23 i Segeltorp. Pernilla är gift med Ulf och tillsammans har de två döttrar - Moa född 2000 och Alma född 2003. I familjen ingår även familjens 2 hundar och 1-2 gånger i veckan är Marias hund taxen Goliath med som är utbildad Besöks- och Terapihund och Mullehund. 

Maria Sundqvist har arbetat inom barnomsorgen sedan 2001. Sedan april 2013 bedriver hon S-M-A-R-T-A Barn familjedaghem i Segeltorp AB tillsammans med Pernilla. Maria bor i Enskede tillsammans med sin familj.

Vi anpassar våra öppettider utifrån barnens vistelsetid, inom tidsintervallet 06.30–18.00.

Verksamhetsidé

På Smarta Barn har vi 12-14 barn i åldrarna 1-5 år.

Vår målsättning är att bedriva en verksamhet där föräldrarna ska känna sig nöjda och trygga när dem lämnar och hämtar sina barn och känna att dem utvecklas.

Barnen ska känna delaktighet gemenskap och trygghet och få möjlighet att utvecklas i sin egen takt med sina egna förutsättningar och respekteras för vilka de är. Barnens tankar, åsikter och idéer skall tas tillvara med respekt.

Vi vill att barnen ska ges möjlighet att få inflytande i sin egen vardag där de får möjlighet att utveckla sina tankar och åsikter.

1-2 gånger i veckan gör vi utflykter till bland annat Rådsparken, Stockholms stadsmuseum, Tekniska muséet, Sjöhistoriska muséet, Skansen, Tom Tits eller liknande. Varje vecka besöker vi även någon park som till exempel Vasaparken, Vippanparken, Skeppsmyreparken, Aspuddsparken eller liknande. Vår vision är att ge barnen utmaningar som stärker deras självförtroende.

Vi använder oss av våra företagsbilar när vi ger oss ut på vissa utflykter. Tillsammans med barnen vill vi utveckla en miljö och verksamhet utifrån barnens intresse och behov. 

Mål med verksamheten

Kortsiktiga mål

 • Barnen ska känna sig trygga.
  Genom att vi är medforskande och närvarande pedagoger.
 • Barnen ska ha inflytande och delaktighet i sitt lärande.
  Genom att barnen får följa sin vardag genom pedagogisk dokumentation.
  Genom att dom får göra egna val i sin vardag.
  Barnens intressen ligger till grund för våra teman. 
 • Föräldrarna ska känna att de har inblick och inflytande i sina barns vistelsetid hos oss.
  Vi erbjuder introduktionssamtal, uppföljningssamtal, höstsamtal och utvecklingssamtal. Vi kommer även bjuda in till föräldramöte och drop in-fika.

Långsiktiga mål

Att sträva efter vad vårt företagsnamn står för:

S - Sunda Barn
M - Meningsfulla Barn
A - Aktiva Barn
R - Reflekterande Barn
T - Trygga Barn
A - Ansvarsfulla Barn

Blogg

Vi på Smarta Barn driver en låst blogg där du som förälder har möjlighet att följa ditt barns dag hos oss på Smarta Barn. 2-4 gånger i veckan uppdaterar vi bloggen med text och bilder, allt för att du som förälder ska kunna få en inblick i ditt barns vardag. Bloggen är låst och det är bara ni föräldrar som har tillgång till bloggen.

Öppettider

Vi anpassar våra öppettider utifrån barnens vistelsetid, inom tidsintervallet 06.30–18.00.

Kontakt

Uppdaterad 23 september 2019

Var informationen till din hjälp?