Långsjöparken

Långsjöparken är en lekplats med historiskt tema som hyllar nybyggarna och entreprenörerna som format Stuvsta, Snättringe och Huddinge. Ta del av vår historia på ett lekfullt sätt!

Bild på lekplatsversionen av Loffes grill.

Parken

Parkområdet består av flera små delområden längs med Stambanevägen ner mot Långsjön. Det finns gångväg som delvis är belyst, och sittplatser. 

Lekplatsen

Lekplatsen är en unik lekplats med ett historiskt tema. Här kan både barn och vuxna ta del av Huddinges historia på ett lekfullt sätt. I lekplatsen hyllas nybyggarna och entreprenörerna som format Stuvsta, Snättringe och Huddinge. Tiden blandas genom milstenar och en bro från Göta landsväg samt husbyggen inspirerade av egna hem-rörelsen.

Översikt över parken, med bland annat det sjunkna loket.

Det finns ett sjunket lok, en traktor och en cykelkarusell med fantasifulla dröm- och speedwaycyklar. Det finns olika platser för barnen att leka affär, som i Loffes grill eller bensinstationen.

I anslutning till de olika objekten finns skyltar med historier, händelser och fakta.

Vid lekplatsen finns gräsytor och en mindre fotbollsplan.

Hitta hit

Parken och lekplatsen ligger på Stambanevägen 108 i Snättringe.

Kollektivtrafik

Busshållplats Snättringe ligger cirka 700 meter från parken vid Häradsvägen. Där stannar buss 703 Fruängen-Sörskogen samt buss 710 Skärholmen-Sörskogen.

Parkering

Det finns viss möjlighet att parkera på Storskiftesvägen.

Uppdaterad 13 september 2023

Var informationen till din hjälp?