Nytorps mosse

Nytorps mosse är en stor naturpark med ängar, buskar, våtmark och höga träd. I parken finns också aktiviteter för stora och små.

En blommande äng.

Parken

Runt parken går en belyst promenadslinga och det finns boulebanor. Vid Nytorps mosse IP finns en 11-mannaplan med konstgräs.

I parken finns bland annat hinderbana, hundrastgård, utegym, trafiklek och spännande konstverk.

Träning och motion

Hinderbanan på Nytorps mosse har två banor med likadana hinder så man kan tävla mot varandra. Utegymmet innehåller fler olika stockredskap i trä. Det finns även en stor utrustning i metall för olika typer av träning.

Hinderbanan och utegymmet på Nytorps mosse

Del av hinderbanan.

Konst

Mossen är befolkad av fantasifulla varelser såsom Björndjuret, Träskmamman, Rovdjuret och de två Mekanoiderna. En antenn sträcker sig mot himlen, för att kontakta utomjordingar eller för att samlas kring?

En fantasifull stor skulptur , som ser ut som ett urtidsdjur med sköldar.

Hundrastgård

Mitt emot utegymmet ligger en hundrastgård med stängsel där hundar kan springa fritt.

Entrén till hundrastgården.

Växtlighet och våtmark

Våtmarken har träspänger och sittplatser. Det är möjligt att gå igenom våtmarken mellan naturparken och Kvartettvägen.

På mossen har vi planterat träd och blommande och fruktsättande buskar för att stärka den biologiska mångfalden bland flora och fauna. Stora ytor har blivit blommande ängar.

Spång som går genom våtmarken.

Lekplatsen

Lekplatsen har fått ny lekutrustning, bland annat två klätterlekar. Den populära snurrleken finns kvar liksom gungor och sandlåda.

På Huddinges första trafiklek och cykelpark kan barn träna på cykling och trafikregler. Här finns trafikskyltar och trafikljus i mini-format.

För de mer äventyrslystna finns det en pumptracks-bana för cykel och två höga klätterblocks. Det finns även en mindre skatepark och en cykelrampbana.

En trafiklek för barn med små hus , gator och gatuskyltar.

En stor klätterlek i trä med rutschkana.

Tillgänglighetsanpassning

Lekplatsen är i viss mån tillgänglighetsanpassad. Det finns gummimattor som underlag under lekutrustningen och grusgångar som är framkomliga. Dock kan vissa kanter försvåra en del passager. 

Hitta  hit

Parken och lekplatsen ligger på Kvartettvägen 8 i Skogås.

Uppdaterad 13 september 2023

Var informationen till din hjälp?