Upplev naturen via poddradio

Tillsammans med Anna och Karin Bengtsson som producerat naturpoddarna vandrar vi genom landskapet med naturguiden Richard Vestin som lots. Programmen är mellan 20-30 minuter långa och du lyssnar enkelt på dem i din telefon, platta eller dator, hemma eller ute i naturen.Klicka på "Soundcloud"-rutan för att lyssna. Har du problem med att öppna filerna i webbläsaren Explorer, pröva Chrome.

Flemingsbergsskogens naturreservat

Vem är Flemingsbergsskogens kräsnaste invånare? Varför ligger det en stor hög med stenar på berget vid våtmarkerna? Hur ser man spår från gammal havsstrand och effekterna av Gustav Vasas framfart? Häng med till Flemingsbergsskogen, ett av länets största väglösa områden, på detektivjakt efter spår från både förr och nu.

Orlångens naturreservat

Vilket djur har det bästa preventivmedlet? Vem lagar korv stroganoff och krabbelurer? Och varför guppar en flera meter hög blombukett mitt ute på sjön Orlången? Häng med till Orlångens naturreservat, där fjädermyggor och fladdermöss härjar över sjöar och våtmarker.

Orlångens naturreservat

Vem är skogens skickligaste musiker? Hur fungerar kärlekslivet vid vattenytan? Och vad händer när inkräktare ger sig in i vassen? Häng med till Ågestasjön, där skrattmåsar lever sida vid sida med kråkor, grodor och en eller annan häst.

Paradisets naturreservat

Vad hände med drömmen om en sameby? Varför ser vattnet i bäcken ut som öl? Och varför är ungdomarna som kommer till Paradiset rädda för skogen? Häng med till Huddinge kommuns största sammanhängande skogsområde, en skog med uråldriga träd och tysta gläntor.

Uppdaterad 25 maj 2018

Var informationen till din hjälp?