Ung företagsamhet i Huddinge

Huddinge kommun arbetar aktivt med att stötta ungdomars företagande, bland annat genom Ung företagsamhet (UF). Visionen är att ta tillvara på och utveckla ungdomars drivkraft, nyfikenhet, kreativitet och initiativförmåga, och att rusta dem med en stark entreprenörsanda.

Ung och företagsam 2020

Ung företagsamhet engagerar ungdomar i grundskolan och gymnasiet. Ungdomarna får starta, driva och avveckla ett företag. I vanliga fall hålls en fysisk mässa där företagen ställer ut i montrar och tävlar om olika priser. 

Årets UF-företag prisades i livesändning den 30 november. Deltagarna har skickat in sina affärsidéer som filmade tävlingsbidrag då den årliga mässan i Kungens kurva blev inställd i år.

Vinnande bidrag

Kommunen har sedan 1990-talet en medveten strategi för arbetet, vilket har gett goda resultat. Huddinges gymnasieelever har haft stora framgångar inom Ung företagsamhet. Huddinge har tilldelats utmärkelsen året UF-kommun 2013 och 2017. Och förra årets utsågs Sjödalsgymnasiet till årets UF-skola i Stockholmsregionen 2019.

De som har utvecklat verksamheten är Michael Lindquist, utvecklingsledare på gymnasie- och arbetsmarknadsförvaltningen och Pia Forsberg, Huddinge kommuns näringslivschef.

Går du i gymnasiet och är nyfiken på Ung företagsamhet?

Ung företagsamhets webbplats 

Ung företagsamhets årliga aktiviteter

Huddinge kommun och samarbetsforumet Arena Huddinge arrangerar varje år ett antal evenemang och aktiviteter för att öka gymnasieelevers handlingskraft och kunskap om företagande.

Här är några av aktiviteterna som genomförs varje år för Ung företagsamhet i Huddinge:

Pia Forsberg

Pia Forsberg

Näringslivschef

Pia Forsberg är näringslivschef och arbetar övergripande med näringslivsfrågor och samarbetsforumet Arena Huddinge.

Uppdaterad 13 januari 2021

Var informationen till din hjälp?