Östra gymnasiet får Europeiska kvalitetsutmärkelsen i språk 2020

20-11-12

Nyhet

Idag 12 november har Östra gymnasiet tilldelats Europeiska kvalitetsutmärkelsen i språk 2020, The European Language Label.

Utmärkelsen delas varje år ut på Språklärargalan till nyskapande projekt inom språkundervisning. EU-kommissionen har gett riktlinjerna och bidrar med ett stipendium till vinnarna. En nationell jury i Sverige utser de vinnande skolorna efter intervjuer med lärare och elever.

Vinnande koncept

En huvudorsak till det vinnande konceptet var Östra gymnasiets storskaliga projekt förra hösten, flerspråklighetsdagen, med 300 deltagande elever från alla våra skolformer (gymnasiet, Sprint och gymnasiesärskolan). Där fick personal och elever lära andra elever sina olika modersmål och alla fick prova på andras språk.

I utmärkelsen ingår också ett pris på 25 000 sek för att utveckla projektet.

Det är 4 skolor som får pris av samtliga grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildning i hela landet. Projektet kommer också att publiceras på Europa Kommissionens webbplats så att språklärare från hela EU har tillgång till vårt projekt.

Östra gymnasiet är en medelstor kommunal skola med cirka 850 elever fördelat på fem olika gymnasieprogram. Fyra är direkt högskoleförberedande och ett är yrkesprogram med möjlighet att läsa grundläggande högskolebehörighet.

Uppdaterad 12 november 2020

Var informationen till din hjälp?