Nu är det dags att söka skola!

20-01-08

Nyhet

Har du ett barn som fyller 6 år under 2020, eller som ska börja årskurs 4, 6 eller 7 till hösten och i dag går på en skola där den årskursen inte finns? Då ska du som vårdnadshavare söka skola! Du kan ansöka till och med den 13 februari.

Du ansöker via e-tjänsten Söka skola. För att kunna söka måste du ha e-legitimation (BankID eller Mobilt BankID). Har du inte möjlighet att skaffa e-legitimation eller behöver annan hjälp med att ansöka kan du kontakta servicecenter för att få hjälp.

Du kan söka till kommunala skolor i Huddinge, kommunala skolor i andra kommuner och fristående skolor. Om vill söka till en kommunal skola i en annan kommun eller en fristående skola måste du kontakta den skola du är intresserad av för mer information om hur du ansöker. 

Om du har tackat ja till en plats på en fristående skola eller en skola i en annan kommun så ska du meddela detta till Huddinge kommun. Detta gör du i e-tjänsten Avstå skolplacering.

Välkommen på informationsmöten!

Det är bra att jämföra de skolor du är intresserad av innan du ansöker. Det kan du göra i Skolverkets jämförelseverktyg. Du kan också besöka skolornas informationsmöten för att träffa personalen och se lokalerna.

Datum och tider för skolornas informationsmöten

Frågor och mer information

Har du några frågor kring att söka skola i Huddinge kan du kontakta servicecenter.

Mer information om att söka skola

Uppdaterad 9 januari 2020

Var informationen till din hjälp?