Happy Pride – vi jobbar vidare med HBTQ-certifiering

17-07-31

I Huddinge strävar vi efter att du ska behandlas och bemötas på samma sätt oavsett vem du är, var du kommer ifrån eller vem du älskar. På plats i Prideparken finns Tallgårdens äldreboende som är ett av landets första HBTQ-certifierade äldreboenden.

Tallgårdens medarbetare har gått en HBTQ-utbildning via RFSL och äldreboendet är HBTQ-certifierat. Utbildningen betyder att personalen jobbar med ett respektfullt bemötande, och med särskilt fokus på frågor som berör homosexuella, bisexuella och transpersoner. Alla som bor på Tallgården ska känna sig välkomna och få ett bra bemötande.

Och det finns fler HBTQ-certifierade verksamheter i Huddinge kommun. Familjecentralen i Skogås är den första HBTQ-certifierade familjecentralen i landet. Även familjecentralens personal har gått RFSLs utbildning. Syftet är att skapa ett respektfullt bemötande av de besökande föräldrarna utifrån ett HBTQ-perspektiv, men också att främja ett gott arbetsklimat för de anställda.

Andra HBTQ-certifierade verksamheter i Huddinge är Huddinge ungdomsmottagning och Trångsunds öppna förskola och Skogås öppna förskola.

Här hittar du programmet för Stockholm Pride 31 juli-6 augusti

Uppdaterad 31 juli 2017

Var informationen till din hjälp?