Huddinges utveckling lyfts i Almedalen

18-06-19

Den 1 juli drar Almedalsveckan igång för 50:e gången. Huddinge kommun medverkar med egna seminarier och deltar i flera andra arrangemang.

Huddinge arrangerar traditionsenligt ett seminarium på Business Arena. I år ligger fokus på vilka satsningar som krävs både i Huddinge och i södra Stockholmsregionen i stort, när näringslivet växer så det knakar.

– Vi märker att intresset för oss har ökat stort på kort tid, och därför vill vi lyfta  framgångsfaktorerna och vad som kommer att hända framöver. Flera satsningar är avgörande för att Huddinge tillsammans med andra aktörer ska balansera utvecklingen i Stockholmsregionen, säger Helena Lundberg, marknadschef, Huddinge kommun.

På seminariet " Vilka satsningar krävs när vi tar täten i södra Stockholm?" medverkar Magdalena Bosson, kommundirektör Huddinge kommun, Malin Danielsson (L), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor samt Staffan  Forsström, VD Medfit. Moderator är Fredrik Welander

Tid och plats: 2 juli kl. 15.15-15.45, Business arena, restaurang Supper, Strandgatan 9. Läs mer.

Spårväg syd i Almedalen

Den 3 juli kl.12.00 välkomnar vi intresserade att åka med Spårväg syd i Almedalen. Tåget startar vid Österport och kör en runda på cirka 20 minuter utanför ringmuren. Med på tåget finns tjänstemän och politiker från Huddinge kommun som berättar om allt som händer i Huddinge.

Medverkan i andra seminarier

Representanter för kommunen och de kommunala bolagen deltar också i andra arrangörers seminarier. Du kan läsa mer om dem i Almedalsveckans program. 

3 juli kl. 15.00-15.45 Tillväxt eller växtvärk? Om Stockholms infrastrukturutmaning och sjöfartens potential

Arrangör är Stockholms hamnar. Från Huddinge kommun medverkar Magdalena Bosson, kommundirektör. Läs mer.

4 juli kl. 8.30-9.45 Det dolda hindret - kan allmän hörselscreening av nyanlända vara nyckeln till snabbare integration?

Arrangör är Audika. Från Huddinge kommun medverkar Jonas Vig, rektor på Vux Huddinge. Läs mer.

4 juli kl. 10.00-10.45 Framtidens skola – kan en skola se ut hur som helst?

Ett panelsamtal om hur framtidens skola kan se ut för att möta kraven på höjda skolresultat, ökad likvärdighet och förbättrad elevhälsa. Arrangörer är Huddinge samhällsfastigheter och Offentliga affärer.

Medverkar gör Håkan Lindblom, chef fastighetsutveckling Huddinge samhällsfastigheter och Mia Bergström, lokalplaneringschef Huddinge kommun. Läs mer.

4 juli kl. 15.00-16.30 Bostaden och klimatet - vad tycker du?

Arrangör är Grön BoStad Stockholm. Från Huddinge kommun medverkar Magdalena Bosson, kommundirektör. Läs mer.

4 juli kl. 15.20-15.50 Framgångsfaktorer för utveckling av attraktiva stadsdelar

Arrangör är Juni strategi & analys. Från Huddinge kommun medverkar Helena Lundberg, marknadschef. Läs mer.

5 juli kl. 8.30-9.30 Om stark näringslivsutveckling och transportbehov på Södertörn

Arrangör är Haninge kommun och Södertörnskommunerna. Från Huddinge kommun medverkar Magdalena Bosson, kommundirektör. Läs mer.

5 juli kl. 12.00-13.00 Vi kan och vill förbättra - metoder för att förbättra brukarinflytandet i vården

Arrangör är Nationell samverkan för psykisk hälsa. Från Huddinge kommun medverkar Eleonor Sundlöf , utvecklingsledare. Läs mer.   

Uppdaterad 28 juni 2018

Var informationen till din hjälp?