Huddinge kommun aktiva i Almedalen

17-06-19

Den 2 juli drar Almedalsveckan igång. Huddinge kommun medverkar både med egna seminarier och deltar i flera andra arrangemang.

Seminarium om att bygga ett modernt samhälle

Även i år arrangerar Huddinge ett seminarium på Business Arena, denna gång med Spårväg syd i centrum.

– Vi vill visa de stora satsningar på bostäder som kommunen ska göra längs med Spårväg syd och vilka möjligheter det skapar för hela södra Stockholm. Vi kommer också att lyfta möjligheterna till fler kontorsetableringar i kommunen, säger Helena Lundberg, marknadschef, Huddinge kommun.

På seminariet medverkar Daniel Dronjak (M) kommunstyrelsens ordförande, Heléne Hill samhällsbyggnadsdirektör, Sara Andersson områdesstrateg Kungens kurva, Signe Wernberg områdesstrateg Flemingsberg – samtliga på Huddinge kommun. Dessutom medverkar Helena Liljedahl, vd på KF fastigheter samt Jan Wejdmark, senior partner och projektledare på Newsec.

Läs mer om seminariet "Hur skapar vi det moderna samhället med hjälp av fler spårvägar"?

Seminarium om jämlik styrning

Dessutom arrangerar kommunen, tillsammans med företaget Medida, ett seminarium om jämlik styrning, vilket är något som Huddinge arbetat med i det ordinarie kvalitets- och utvecklingsarbetet sedan 2010.

– Jämlikhet är en allt viktigare kvalitetsfråga. På seminariet ska vi prata om hur det kan integreras i det vanliga kvalitetsarbetet, vilka möjligheter vi ser och vilka utmaningar vi möter, säger Marcel Moritz, teamledare hållbarhet, Huddinge kommun.

På seminariet medverkar Marcel Moritz, teamledare hållbarhet och Christina Ahlzén, jämlikhetskonsult på Medida.

Läs mer om seminariet "Jämlik styrning – normkritiska perspektiv och praktiska erfarenheter".

Medverkan i andra seminarier

Kommunen deltar också med representanter i andra arrangörers seminarier. 

Uppdaterad 19 juni 2017

Var informationen till din hjälp?