Paus för resort i Kungens kurva

18-03-07

Den 26 mars ska kommunfullmäktige fatta beslut om plan för samhällsbyggnad och lokalförsörjning för Huddinge. I och med det pausas projektet med en resort i Kungens kurva och tas med i arbetet med en ny utvecklingsplan.

I juni 2017 bjöd Huddinge kommun in exploatörer att lämna in idéer för att skapa Sveriges modernaste badanläggning, hotell och konferensanläggning i Kungens kurva. Två förslag har kommit in. Enligt förslaget till kommunfullmäktige ska kommunen inte gå vidare med något av förslagen, eftersom inget av dem fullt ut uppfyller kommunens krav. Istället ska tänkbara utvecklingsmöjligheter för fastigheten utredas inom ramen för en ny utvecklingsplan för Kungens kurva. Ett arbete som påbörjas under 2018.

– Vi ser fortsatt stora möjligheter för fastigheten som har ett av Stockholms bästa lägen, och vi kan mycket väl komma att landa i något liknande. Jag ser fram emot en fortsatt intensiv utveckling av Kungens kurva och ett spännande arbete med utvecklingsplanen, säger Malin Danielsson (L), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor.

Kommunfullmäktige ska fatta beslut om plan för samhällsbyggnad och lokalförsörjning i Huddinge 2018-2020 den 26 mars.  

Uppdaterad 7 mars 2018

Var informationen till din hjälp?