Ny konstgräsplan i Skogås

19-11-19

Nyhet

Nu är det beslutat var den nya konstgräsplanen i Skogås ska byggas. På Vreten, där det idag finns en naturgräsplan, blir det en 11-spelsplan som planeras vara klar hösten 2020.

Att Skogås och Trångsund ska få en ny konstgräsplan har beslutats sedan tidigare, men var den ska ligga har varit en fråga för utredning. Den 19 november beslutade samhällsbyggnadsutskottet att planen ska anläggas på Vreten, där det idag redan finns en naturgräsplan. Det handlar om fastigheten Östergården 1 och en del av fastigheten Västra Skogås 1:9.

– En ny konstgräsplan på Vreten innebär ett välbehövligt tillskott av idrottsytor för Huddinges unga. Tillsammans med föreningslivet har vi hittat en lösning som ger dem möjlighet att utveckla sin idrott, säger Bo Källström (L), ordförande för Kultur- och fritidsnämnden.

Platsen är tidsbegränsad till 10 år, ungefär samma livslängd som konstgräset har. En långsiktig lösning för en ny plan ses över när utvecklingsplanen för östra Huddinge tas fram.

Läs mer om utvecklingen i östra Huddinge

Lagom till höstterminen 2020 planeras planen på Vreten vara färdig att spela på. Totalt beräknas den kosta runt 10 miljoner kronor att anlägga. Boverket kommer att bidra med 50 procent av kostnaden. Bredvid planen kommer det också att byggas en toalett (vilken inte omfattas av Boverkets bidrag).

Uppdaterad 19 november 2019

Var informationen till din hjälp?