Miljöpriset

Huddinge kommuns miljöpris delas ut till en enskild person eller en grupp av personer, till exempel en skolklass eller en ideell förening som är verksam inom Huddinge kommun eller som har utfört en betydande insats för natur och miljö i Huddinge.

Utdelning av Miljöpriset 2020 till fyra elever som driver Miljöklubben i klass 3C Långsjöskolan.

På bilden från vänster till höger: Juni Söder, Olivia Wilmin,  Märta Sandelius och Nina Nilsson. Bakom står Anette Olovborn, avdelningschef för Natur- och klimatavdelningen och Christian Ottosson (C), kommunalråd med ansvar för miljöfrågor i Huddinge kommun. 

Miljöklubben på Långsjöskolan får Miljöpriset 2020

Miljöklubben med elever i klass 3C på Långsjöskolan, Segeltorp, vinner årets Miljöpris. Prissumman är på 10 000 kronor. 

Juryns motivering: "Barn som är engagerade i sin framtid och vill förändra världen med ett litet steg i taget, som inspirerar sina klasskamrater, skola, grannar, föräldrar och närområde att tänka på miljön är något Huddinge kommun är stolta över och skäl till att de prisas"

Priset delas ut den 14 december på Kommunfullmäktige av Christian Ottosson (C) ordförande för Klimat- och stadsmiljönämnden. 

Läs mer i nyheten

Se filmen när klassen överraskades

Alla kan nominera till miljöpriset

Nominering till miljöpriset görs senast den 30 september. Alla kan nominera. Det kan till exempel vara en lärare som engagerat klassen i klimatfrågan, en granne som dragit igång ett återbruksrum i bostadsområdet eller ett barnbarn som byggt och satt upp bihotell i parken. Vinnaren får, förutom äran, en prissumma på 10 000 kronor. Nomineringsperioden är slut för 2020. 

Uppdaterad 7 december 2020

Var informationen till din hjälp?