En man och en kvinna som sitter rygg mot rygg.

Fotograf - Mireille Leblanc

Karin Jemsby och Arne Forsén OLIKHETERNAS MÖJLIGHET

Improvisation dans och musik- tema jazz Tillbaka till något enkelt som alltid har funnits hos människan, samspelet mellan dans och musik.

Datum: 06 april 2024

Tid: 14:00-16:00

Plats: Huddinge kulturhus hos Folkes, Sjödalstorget 1

Kostnad: Fri entré

Genom improvisation undersöker vi musiken och kroppens språk i samspel, lyssnande och olikheternas möjligheter. Hur reagerar kroppen på tonerna och hur påverkar kroppens rörelser musiken?

Sedan en tid är vårt tema Jazz, med alla dess mångskiftande uttryck.
Arnes instrument är piano. Karin arbetar med kroppen. Med olika erfarenheter, söker och finner vi likheter, konversation, gemensam koncentration och flöde.

Vi har samarbetat regelbundet med improvisation dans och musik sedan 2019. Det finns en förståelse och gemensam nerv, en närvaro uppstår.
Karin Jemsby Dansare och koreograf. Hennes dansuttryck är präglat av samarbeten med konstutövare som regissörer, maskkonstnärer, musiker, koreografer från olika delar av Afrika, Streetdans, utifrån grunden som modern dansare.

Undervisar på Gnesta kulturskola och Dansverket i Huddinge.
Arne Forsén Pianist. Arbetar i första hand med jazz och experimentell improvisation, men vandrar nyfiket även vidare till annan musik, som svensk folkmusik, klassisk musik och musik från Västafrika. Samarbetar även med andra konstformer som teater, bildkonst och inte minst dans.


Mer information

Kontaktperson: Anders Karlsmark
Telefon: 0709928996
E-post: info@ogla.se
Arrangör: ogla kulturförening
Webbplats: http://www.ogla.se

Uppdaterad 25 mars 2024

Var informationen till din hjälp?