Ungas psykiska hälsa
Psykisk hälsa är avgörande för varje individs sunda utveckling och välbefinnande, från födseln till ålderdomen. Den psykiska hälsan påverkar möjligheten att ha bra relationer, lyckas i skolan, i arbetslivet och därigenom i samhället i stort.
Folkhälsomyndighetens webb för unga
Folkhälsomyndigheten har tagit fram en ny webbplats om ungas psykiska hälsa. Här finns filmer, artiklar tips om ungas psykiska hälsa.
Det är en sajt om att vara ung, att må bra och hur man hanterar livets upp- och nedgångar och de utmaningar man möter i vardagen. Här hittar du fakta, tips och råd om vad som påverkar hur du mår, vad du kan göra för att må bättre, när du ska söka hjälp och hur du kan hjälpa andra.
Folkhälsomyndighetens webbplats för unga (dinpsykiskahalsa.se)
Stödmaterial för att främja psykisk hälsa i förskolan
Psykisk hälsa grundläggs tidigt i livet och den utvecklas i ett kontinuerligt samspel mellan individen och dess omgivning.
För majoriteten av barn är förskolan, näst efter hemmet, den miljö där de tillbringar större delen av sin vardag. Förskolan har därför en viktig roll i att skapa fysiska och sociala miljöer, som främjar barns positiva utveckling och välbefinnande.
Det finns stödmaterialet som utgår från kunskapsöversikten "Att främja psykisk hälsa och motverka psykisk ohälsa i förskolan" och vänder sig till dig som arbetar som pedagog, rektor, specialpedagog, kurator eller liknande, men kan givetvis också användas av andra verksamheter som arbetar med barn i förskoleålder.
Att främja psykisk hälsa och motverka psykisk ohälsa i förskola (ifous.se)
Stödmaterialet är uppbyggt på fem avsnitt och har fokus på kollegialt lärande och utgår från ett sytematiskt kvalitetsarbete.
Uppdaterad 6 december 2024