Visättraskolan - En helt (o)vanlig skola!

Visättraskolan är en kommunal F-6 skola i Flemingsberg, Huddinge med ca 400 elever och 70 anställda.

Med utgångspunkt från Huddinge kommuns pedagogiska plattform, arbetar vi för att alla elever ska bli ledda till utveckling av professionella pedagoger och professionella skolledare i en stödjande lärmiljö.

Vi har en dokumenterat hög lärarbehörighet, god arbetsmiljö, låg personalomsättning och en stabil ledningsgrupp. Viktiga faktorer som främjar elevernas förutsättningar att lyckas i skolan.

I den regelbundna kvalitetsgranskning som Skolinspektionen genomförde på skolan så fick Visättraskolan den högsta bedömningen på samtliga områden som granskas; Rektors ledarskap, Bedömning & Betygssättning, Undervisning och Trygghet & studiero. Resultatet lyftes som ett gott exempel i Skolinspektionens sociala medier.

Genom vårt arbete utifrån ledorden Kunskap, Trygghet och Trivsel ska alla elever på Visättraskolan få växa, utvecklas och nå framgång.

Välkommen till Visättraskolan - En helt (o)vanlig skola!

Nyheter

Visättraskolans Norma Bento Da Silva tog emot Ebbas hjärta 2020!

2020-04-03 Stiftelsen Svenska Hjärtan, till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund som gick bort i terrorattacken den 7 april 2017 på Drottninggatan i Stockholm, har initierats av Ebbas pappa. Stiftelsen vill uppmuntra barn, ungdomar, lärare och ledare att skapa en bättre vardag för många, inte minst de som behandlas illa med mobbing, både fysiskt och psykiskt. Genom att lyfta fram de individer som får andra att må bättre önskar stiftelsen minska den psykiska ohälsa som växer enormt. Stiftelsen vill genom att dela ut stipendier runt om i landet hjälpa till att lyfta fram fler förebilder.

Visättraskolans rektor vinnare av "Årets rektor 2020"

2020-02-28 "Semiras ledarskap har fört en skola i ett socio-ekonomiskt utsatt område från att vara bortvald och ha dåliga resultat till att få ett av Skolinspektionens toppomdömen. ”En av de bästa skolor vi varit på”. Semiras arbete har lett till en trygg arbetsmiljö med struktur, kunskap, delaktighet och trivsel som ledord. En framgångsfaktor är en tydlig organisation med rätt person på rätt plats. ”Alla borde få ha en Semira som rektor” säger medarbetarna."

Se fler nyheter

Kontakt Visättraskolan