Skicka faktura till kommunen

Från och med den 1 april 2019 tar vi enbart emot elektroniska fakturor, till följd av ny lag (SFS 2018:1277). Observera att en faktura i PDF-format som skickas med e-post inte räknas som en e-faktura.

Referens på fakturan

Fakturor som skickas till kommunen måste innehålla någon av de två referenserna nedan för att komma fram till rätt mottagare i kommunen:

 1. Ordernummer skapat i kommunens inköpssystem. Det består av HK följt av nio siffror, exempelvis HK123456789. Fylls i i fältet för ordernummer.
 2. Fakturareferens (Identitet) som lämnas av beställaren vid beställningen. Den består av fem siffror som placeras fältet för referens 1.

Om du saknar ordernummer eller referens ska du kontakta den person som gjort beställningen. Korrekt märkta fakturor kan vi hantera på ett snabbt och effektivt sätt vilket underlättar för dig som leverantör.

Våra fakturaformat

Du kan skicka din elektroniska faktura på tre olika sätt:

 1. SVE-fakturaformat (via InExchange)
  Skickas till GLNnr 7362120000067 via InExchange  
 2. PEPPOL-format
  Skickas via PEPPOL-nätverket till adressen: 0007: 2120000068
 3. Fakturaportal (Visma Commerce)
  Tjänsten är kostnadsfri och fungerar som ett formulär där du fyller i specifik information för varje enskild faktura. För att använda tjänsten behöver du vara registrerad som kund hos Visma Commerce.

Använd fakturaportalen

Fakturaadress

Tänk på att för fakturor som är sekretessbelagda ska du använda den fakturaadress som du och beställaren har kommit överens om.

Huddinge kommun
Box 1004
141 21 HUDDINGE

Var noggrann med att fylla i alla uppgifter på fakturan

Fakturor som saknar uppgifter skickas tillbaka för komplettering. Vår betalningspolicy är 30 dagar efter mottagen faktura, om inget annat avtalats med leverantören. När fakturor skickas tillbaka för komplettering ska förfallodatum ändras.

Huddinge kommuns betalnings- och fakturavillkor

Registrera dig i fakturaportalen

Fyll i formuläret för att göra en intresseanmälan. Efter tre helgfria arbetsdagar skickas e-post med en länk till ett registreringsformulär där du får ange ytterligare uppgifter om ditt företag.

Obligatoriska fält är markerade med en asterisk (*).

Uppdaterad 11 december 2020

Var informationen till din hjälp?