Gratis simkit till alla barn i förskoleklasser

18-10-24

Huddinge kommun gör i år en stor satsning för att öka vattenvanan hos barn och delar ut gratis simkit till barn i samtliga förskoleklasser. Barnen kan också få gratis simundervisning via sin skola.

Huddinge kommun gör i år en stor simsatsning för samtliga förskoleklasser. Sedan juni i år erbjuds förskoleklasser kostnadsfri simskola med fokus på vattenvana och grunder för att lära sig simma.

Nu får dessutom alla barn i förskoleklass ett simkit som innehåller en simplatta, en dykring, en pin, en märkessköld, en informationsfolder med tips till föräldrar och barn samt fribiljetter till Huddingehallen. Sammanlagt delas cirka 1500 kit ut i 29 skolor.

– Barn ska få en bra upplevelse och tycka att det är kul att lära sig simma. Därför får barnen nu detta kit som innehåller både roliga och praktiska saker. För oss handlar det först och främst om att bidra till att fler barn lär sig simma tidigt, det är inte minst en säkerhetsfråga, säger Linda Örneblad, verksamhetschef för fritid och anläggning i Huddinge kommun.

I Huddinge finns det tre simhallar

Öppettider finns på respektive simhalls webbplats

För mer information kontakta

Uppdaterad 24 oktober 2018

Var informationen till din hjälp?