Skogås bibliotek blir kulturhus i minatyr – nyinvigning 5 oktober

19-09-23

Nyhet

Skogås bibliotek har byggts ut och fått mer generösa öppettider. På nyinvigningen den 5 oktober kan besökarna bland annat pröva nya konstverkstaden för barn, ungdomsavdelningen, nya tidningsrummet – och se en konsert med Emma & KJ.

En bläckfisk, en sköldpadda och andra väldigt färgglada havsvarelser skapade i papper. På nyinvigningen av Skogås bibliotek får barnen skapa liknande verk i workshoppen med tema återbruk.

Skogås bibliotek har byggts ut under sommaren och liknar nu ett kulturhus i miniatyr. I den nya konstverkstaden blir det workshoppar för barn, bokprat och pyssel. Programrummet ska husera författarbesök, filmvisningar och utställningar. I den nya ungdomsdelen sträcker sig hyllorna ända upp till taket.

Generösare öppettider

Skogås bibliotek blir det andra i Huddinge som inför meröppet, efter Segeltorp. Meröppet gör det lättare för besökaren att hinna till biblioteket när det passar, även när personalen inte jobbar.

I den meröppna delen  går det att låna och läsa tidningar och tidskrifter, att hämta och låna reserverade böcker, använda dator, wifi och låna ett urval av medier.

"Central roll i invånarnas vardag"

Meröppettiderna i Skogås blir vardagar klockan 08:00-20:00 samt lördag-söndag klockan 10:00-17:00.

– När samhället utvecklas så måste folkbiblioteken följa med och gärna leda utvecklingen. Med ombyggnationen av Skogås bibliotek visar vi att biblioteket genom att förändra och anpassa sin verksamhet till den nya tidens behov fortfarande har en central roll i invånarnas vardag, säger Bo Källström (L), ordförande för kultur- och fritidsnämnden i Huddinge.

Grammisbelönad artist spelar

Lördag den 5 oktober klockan 12:00-15:00 är alla välkomna på nyinvigningen av Skogås bibliotek.

Det blir bland annat barnvänlig konsert med grammisbelönade Emma Nordenstam i Emma & KJ, boklotteri och -quiz, en workshop med tema återbruk och tal av Bo Källström (L). Under dagen kan besökare få hjälp att registrera sig som meröppet-låntagare.

Läs mer

Skogås biblioteks sajt: 
https://bibliotek.huddinge.se/web/arena/skogas-bibliotek

Facebookevenemang för nyinvigningen: 
https://www.facebook.com/events/2415757245379075/

Kontakt

Nå Skogås bibliotek här:
Telefon: 08-535 348 80
E-post: skogas.bibliotek@huddinge.se

 

Uppdaterad 23 september 2019

Var informationen till din hjälp?