Kulturskolan öppnar höstbokning 10 juni

20-06-04

Nyhet

Onsdag den 10 juni klockan 11:00 öppnar Kulturskolan Huddinge bokningen av höstens kurser. Då är det först till kvarn, via bokningstjänsten på webben.

En ung tjej spelar ett blåsinstrument på Kulturskolan Huddinge. Fotograf: Daniella Backlund

Alla höstterminens kurser hos Kulturskolan Huddinge bokas i onlinetjänsten, via huddinge.se/kulturskolan. Tiden att skriva in i almanackan är: Onsdag 10 juni klockan 11:00. 

Först till kvarn gäller för alla som vill få en plats på önskad kurs. Den som är myndig kan boka själv. Annars behöver en målsman sköta bokningen.

Dans, instrument, teater, musikal och sång kan huddingebor mellan 5-22 år välja mellan. Kulturskolan Huddinge finns både i Huddinge centrum, Skogås och Vårby gård.

Anpassar efter covid-19

Under hösten 2020 kan Kulturskolan Huddinge behöva fortsätta anpassa sin verksamhet efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer som rör covid-19.

Det kan bl.a. att handla om att orkestrar och ensembler delas in i mindre grupper i flera rum – plus att digital undervisning fortfarande kan komma att erbjudas. Det finns nu rutiner kring sådan, efter vårterminen.

Samma kvalitet på distans

Huddinges kulturskolechef David Marszalek säger:

– Vi gör allt vi kan för att erbjuda en så värdefull verksamhet som möjligt hos oss under dessa kärva tider. För oss har fjärrundervisning samma kvalitet som undervisning på plats. Vi kommer fortsätta vara väldigt försiktiga med konserter, föreställningar och uppspel. Under våren har vi använt Facebook och Instagram för olika typer av direktsända och inspelade filmer – en form som har uppskattats av både elever och föräldrar.

Här är Kulturskolan Huddinges bokningstjänst
Här läser du mer om Kulturskolan Huddinge

Presskontakter för Kulturskolan Huddinge:

David Marszalek, kulturskolechef: david.marszalek@huddinge.se
Helena Rosander, producent:  helena.rosander@huddinge.se

Uppdaterad 5 juni 2020

Var informationen till din hjälp?