Hockeyförening som ger barn meningsfull fritid får fint pris

24-03-26

Nyhet

Hockeyklubben Trångsunds IF har utsetts till årets barn- och ungdomsförening i Stockholm 2024. Klubben lånar bland annat ut utrustning gratis och är även en del i projektet Meningsfull fritid tillsammans med Huddinge kommun.

En glad Daniel Cucarano, ordförande i Trångsunds Ishockeyförening med blommor och diplom i handen.
Daniel Cucarano, ordförande i Trångsunds Ishockeyförening.
Fotograf - Pia Wesik, RF-SISU Stockholm

Trångsunds IF blev i och med utmärkelsen den första ishockeyföreningen att bli utsedd till årets barn- och ungdomsförening i Stockholm.

– Vi är otroligt stolta över att en så engagerad och viktig förening i Huddinge får utmärkelsen årets barn- och ungdomsförening i Stockholm 2024. Med sitt fokus på gemenskap, utveckling och glädje på och utanför isen inspirerar de inte bara sina medlemmar utan även andra föreningar att sträva efter högsta standard när det kommer till barn- och ungdomsverksamhet, säger Anja Dahlstedt, kultur- och fritidsdirektör i Huddinge kommun.

Trångsunds IF ger, genom Huddinge kommuns satsning ”Meningsfull fritid”, även barn som normalt sett inte kommer i kontakt med ishockey möjligheten att lära sig åka skridskor och spela hockey, vilket ytterligare breddar deras inkludering och stärker samhällssammanhållningen.

–Trångsunds IF är en förebild för alla barn- och ungdomsföreningar genom sitt dedikerade arbete för att främja en inkluderande och positiv miljö där unga människor kan växa både som idrottare och individer, säger Eeva Laine (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Utmärkelsen delas ut av RF-SISU Stockholm.

Motiveringen till utmärkelsen Årets barn- och ungdomsförening 2024 lyder:

Trångsunds Ishockeyförening är en förening där trygghet, gemenskap, engagemang och inkludering genomsyrar verksamheten från sportchef och ledare till vaktmästare.

Fokus ligger på att alla skall känna sig sedda, trygga och känna att hallen är ett andra hem.

I denna förening är alla välkomna och målet är att alla ska ha råd att lära sig att åka skridskor.

Därför finns utrustning att låna.

Barnet är i fokus – inte ledaren.

Det viktigaste är inte att prestera, det är att vara trygg och att trivas.

Uppdaterad 12 april 2024

Var informationen till din hjälp?