Huddinge Enterprize 2019

19-04-01

Nyhet

Stort grattis till årets pristagare under Huddinge Enterprize!

Fredagen den 29 mars arrangerades Huddinge Enterprize i samarbete mellan Huddinge kommun, Arena Huddinge och Företagarna.
Mediepartner: Huddinge affärer.

Årets pristagare

Nellie Seiden (CU Reflex UF), Paradisets Vänner,
Margaretha Forssell (Stockholms Executionsservice AB),
Tristan Hidalgo (Glasexperten AB), Fabian Ascencio (Nordic Crandum AB), Ingemar Näslund (Näslund Medical AB).

Vinnarbild-2.jpg

Årets UF elev

Huddinge kommun delade ut priset Årets UF elev till; Nellie Seiden, CU Reflex UF.

Juryns motivering: Årets UF-elev har arbetat hårt och varit aktivt deltagande i flera moment sen starten av företaget. Personen tar ett stort ansvar för helheten och erbjuder alltid en hjälpande hand om det behövs. Elevens goda självförtroende och inspiration sprider en god anda i företaget samtidigt som personen har förmåga att leda och motivera företaget mot att nå uppsatta mål.  Årets UF-elev har mycket god social kompetens och är bra på att samarbeta vilket har varit starkt bidragande till framgångarna för företaget under b.la. vinsten i riskkapitalisterna under mässan Ung&Företagsam i december. 

Huddinges stolthet

Arena Huddinge delade ut priset Huddinges stolthet till; Paradisets Vänner.

Juryns motivering: Med ideella krafter och engagemang vårdar de något 
 av det viktigaste vi har. Samtidigt öppnar de upplevelsen 
 för oss alla och gör detta viktiga tillgängligt. De är fantastiska värdar som öppnar upp världar som vi ibland inte ser så tydligt i storstadens vardag.
De här vännerna återskapar människors kontakt med naturen vi är en del av. De öppnar helt enkelt Paradiset för oss.

Entreprenörskapspriset

Barn- och utbildningsförvaltningen delade ut Entreprenörskapspriset till; Margaretha Forssell, Stockholms Executionsservice AB.

För engagemang i ungas lärande för livet. Margareta har under många år förmedlat kunskap om företagande och entreprenörskap till ungdomar i Huddinge kommun och även gett en bild av hur det är att vara arbetsgivare. Margareta ställer alltid upp när hennes kompetens behövs och hon har under flera år deltagit och hållit ihop en jurygrupp vid UF-mässan, Ung och företagsam i Huddinge, på ett utmärkt sätt. Årets pristagare sprider glädje och värme och är en mycket uppskattad person från näringslivet för både lärare och elever.

Årets Nyföretagare

Nyföretagarcentrum delade ut priset Årets Nyföretagare till; Fabian Ascencio; Nordic Crandum AB.

Juryns motivering: Årets Nyföretagare har startat sitt företag av nyfikenhet och för att kunna vara med och påverka sin omgivning. Han har förverkligat sin dröm, som var att starta och driva sitt eget företag. På ett förträffligt sätt har han sett möjligheterna istället för problem i sin bransch och kan nu förmedla rätt kompetens och utbilda sina anställda. Något som utmärker vår entreprenör är hans vetgirighet och envishet att lyckas med det han tar sig för. Om fem år är företaget väletablerat på marknaden och står för kompetens och kvalité inom betong i byggsektorn. Med stor entusiasm, glädje och hög kompetens kommer han att ha alla förutsättningar att lyckas i sitt entreprenörskap.

Hedersomnämnande

Nyföretagarcentrum delade ut Hedersomnämnandet till; Tristan Hidalgo, Glasexperten AB.

Årets Företagare

Företagarna Huddinge delade ut priset Årets Företagare till; Ingemar Näslund, Näslund Medical AB.

Juryns motivering: Kanske har många av er skickat en tacksam tanke till Årets Företagare, utan att veta om det redan för många år sedan. Kanske kommer ni skicka betydligt fler tacksamma tankar till honom i framtiden, av en helt annan anledning. Han har visat att kriget mot cancertumörer kan bekämpas både effektivare och skonsammare för patienterna, samtidigt som vårdtiden kortas.
För även om förslutningsklämman till plastpåsar är en praktisk och flitigt använd produkt så är en veckad positionsmarkör i guld, med en halv procent järn i, en betydligt mer pricksäker innovation. Att sedan kunna anställa sin tre barn och en svärson i sitt företag och med hjälp av dem sälja den här produkten till hela världen i en stenhård bransch som vanligtvis dikteras av stora globala jättar är en företagarbedrift värd att hylla.

 

Uppdaterad 26 april 2019

Var informationen till din hjälp?