Sex samtida serietecknare ställer ut på Fullersta Gård

24-03-11

Nyhet

Fullersta Gård har glädjen att presentera grupputställningen "Apokalypsen är inte här för att försvara sig" där de samtida tecknarna Ellen Ekman, Sara Granér, Ella Jax, David Liljemark, Ulrika Linder och Pontus Lundkvist belyser samtiden ur olika perspektiv. Välkommen på vernissage 16 mars klockan 12–16.

I "Apokalypsen är inte här för att försvara sig" möter vi allt ifrån den klassiska dialogen till fria ordlekar och bildspråk samt serieformatet där satiren tar plats i en betraktelse av en absurd tillvaro. Tillsammans ser och reflekterar de sex serietecknarna över ämnen som ökade klassklyftor, främlingsfientlighet, alienation och isolering. Trots olika format och grepp har alla tecknare en diskurs- och normkritisk utgångspunkt. Inre och yttre kriser, det allmängiltiga och det personliga, vardagsutmaningar och världspolitiken, allt går hand i hand i denna utställning. 

– Tecknarna som vi har bjudit in har gemensamt att de är väldigt aktuella och har ett skarpt öga. Förutom att utställningen tar tempen på de senaste årens händelser och förändringar i samhället och politiken blir det även spännande att se likheter och skillnader mot vår basutställning med satirtecknaren EWK, säger Kristina Lindemann, kultursamordnare på Fullersta Gård.

Tecknarna har gemensamt att flera har publicerats i Galago, världens äldsta alternativa serietidning. Satiren avväpnar, skärskådar och lyfter det som tecknarna anser behöver mer utrymme i debatten. De påminner oss om att vi ofta har fel fokus och, trots upplysning om världsläget, dag för dag, väljer att blunda eller tro att någon annan kommer ta tag i problemen.

Utställningen "Apokalypsen är inte här för att försvara sig" ska väcka våra tankar och få oss att lyfta blicken. 

Om utställningen

  • "Apokalypsen är inte här för att försvara sig" visas på Fullersta Gård, Huddinge.
  • Medverkar gör Ellen Ekman, Sara Granér, Ella Jax, David Liljemark, Ulrika Linder och Pontus Lundkvist.
  • Utställningen pågår 16 mars–16 juni 2024.
  • Vernissage 16 mars klockan 12–16.

Mer information hittar du på Fullersta Gårds webbplats.

Uppdaterad 12 mars 2024

Var informationen till din hjälp?