Servicedagar och parkering

Servicedagar bidrar till att förbättra framkomligheten för gående, cyklister och bilister. När det är servicedag på din gata får du inte parkera där. Det är för att vi ska kunna städa eller snöröja gatan.

Mellan den 1 november och 15 maj har vi servicedagar i Huddinge.

Servicedagar innebär att du inte får parkera på vissa gator under en viss tid när det är dags att till exempel städa eller snöröja gatan. Arbeten som behövs för att det ska vara enkelt att ta sig fram i kommunen oavsett om du går, cyklar eller kör bil.

Servicedagar på fler platser

När det är servicedag gäller särskilda parkeringsregler. Det innebär att det är förbjudet att parkera på en viss plats den aktuella dagen under de tider som anges på vägmärket.

Nya servicedagar har införs på följande platser:

  • Mörtviksvägen 52, Skogås
  • Österleden 40, Skogås
  • Murvägen mittemot nr 3–9, Trångsund
  • Norströms väg 15, Trångsund
  • Botkyrkavägen 17, Vårby
  • Vårby allé 66–68, Vårby

Parkeringsförbud gäller

När det är servicedag gäller särskilda parkeringsregler. Det innebär att det är förbjudet att parkera på gatan den aktuella dagen, det gäller även helgdag och dag före helgdag. Service genomförs mellan klockan 7 och 16 på måndagar, tisdagar, onsdagar eller torsdagar. På skyltar vid respektive gata kan du se vilken dag som det är parkeringsförbud just där.

Flera varianter av skyltning

Skyltningen kan se olika ut på olika gator.

Skylt som visar att det är tillåtet att parkera och en tilläggsskylt som visar att det är parkeringsförbud på måndagar klockan 7–16 mellan den 1 november och 15 maj.
     
Skylt som visar att det är förbjudet att parkera på måndagar klockan 7–16 mellan den 1 november och 15 maj. Det gäller även om måndag är en helgdag eller dag före helgdag.

Uppdaterad 9 februari 2022

Var informationen till din hjälp?