Attendo, Skutan

Presentation av boendet

Attendo Skutan äldreboende ligger i Flemingsbergs centrum. Här finns 83 lägenheter fördelade på 5 plan. Lägenheterna är mellan 32 och 35 kvadratmeter och består av ett rymligt rum med litet pentry samt ett stort kaklat badrum.

Vi erbjuder parboende.

Våra permanenta platser är utrustade med säng och sängbord, i övrigt möblerar du själv.

Varje enhet består av nio lägenheter och där finns ett gemensamt vardagsrum och matsal. Där finns även en stor balkong för frisk luft och sköna stunder i solen samt en fin innergård för fika och små promenader.

Hyran är mellan 8 465 och 8 735 kronor.

Inriktning

Attendo Skutan har både demensplatser och somatiska platser.

Mat och måltider

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö.

Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi lovar dig att:

  • du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
  • maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
  • måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
  • vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
  • du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Särskild profil

Skutan har kultur och nöje som särskild profil.

Kulturella upplevelser har en positiv påverkan på många människors hälsa och livskvalitet. Kultur skapar mening, tränar sinnen, roar och stimulerar gemenskap samt förstärker den egna identiteten.

Kommunikationer

Det är lätt att ta sig till oss med kollektivtrafiken eller med bil. Det finns goda förbindelser med både buss och pendeltåg.

God tillgång till gratis parkering i centrum.

Service

Vi samarbetar med flera partners, bland annat fotvård, tandvård, terapihund och trädgårdsgrupp. Tillgång till frisör finns ett stenkast bort i centrum.

Uppdaterad 15 augusti 2023

Var informationen till din hjälp?