Huddinge kommun, Stortorp

Presentation av boendet

Stortorps äldreboende ligger i ett naturskönt parkområde vackert beläget vid strandkanten av sjön Drevviken. Stortorp är ett stort äldreboende med 176 lägenheter. Lägenheterna är belägna i två hus, uppdelade på 16 små enheter med varsitt kök, matrum och allrum. Stora rymliga balkonger finns i anslutning till matrummen. Din lägenhet är mellan 26 och 50 kvadratmeter stor. Några lägenheter har även egen uteplats eller egen balkong. Flera av husets lägenheter samt gemensamhetsutrymmen har sjöutsikt.

Vi erbjuder parboende.

Runt huset slingrar sig en fin promenadväg längst med sjön, både rullstolar, gångare och våra parcyklar tar sig fram här. Det finns gott om bänkar att sätta sig ner på och ta en paus.
En stor gemensam terrass med sjöutsikt finns på baksidan. Det finns fyra innegårdar med sittgrupper och plats för odling.
På Stortorp finns stora gemensamhetsutrymmen och ett populärt inslag är fredagsdans då det bjuds på livemusik i marmorhallen. Här erbjuds både gemensamma och individuella aktiviteter såsom chi gong, sittgympa och allsång.
När du flyttar till Stortorp blir en av våra undersköterskor din kontaktansvarig. Våra sjuksköterskor arbetar dagtid. Kvällar, nätter och helger ansvarar kommunens sjuksköterskejour som är placerad här på Stortorp. Här arbetar också arbetsterapeuter och sjukgymnaster alla vardagar. Vår läkare besöker oss varje vecka eller oftare vid behov.

Hyran är mellan 6 351 och 9 147 kronor.

Inriktning

Stortorp har både demensplatser och somatiska platser.

Mat och måltider

För oss är det viktigt att maten smakar bra och att du upplever att måltiderna är trivsamma. Maten serveras i en lugn och trevlig miljö. Vi har egna tillagningskök där all mat tillagas från grunden. Maträtterna består till stor del av husmanskost och är anpassade efter äldres näringsbehov. På vardagar finns alltid två olika lunchrätter att välja mellan. Vi serverar också fika och mellanmål varje dag. Högtider uppmärksammas med traditionsenlig mat.

Särskild profil

Alla demensenheter är stjärnmärkta vilket innebär att personalen är utbildad enligt Svenskt demenscentrums utbildning för personcentrerad vård och omsorg vid demenssjukdom.

Kommunikationer

Det är lätt att ta sig hit med bil och buss. Buss från Farsta centrum eller Trångsunds pendeltågstation stannar just utanför huset. Om du kommer med bil finns det parkeringsplatser precis utanför.

Service

Här finns frisör, fotvård, tandvård och ett välutrustat gym.

Uppdaterad 8 juli 2022

Var informationen till din hjälp?