Vardaga, Villa Täby Park

Presentation av boendet

Villa Täby park är ett modernt boende med närhet till både natur och service. Det består av 80 lägenheter uppdelade på fyra våningar med två avdelningar om 10 platser per avdelning. Lägenheterna är 30 kvm. Hyran är 9100 kronor.

Inriktning

Villa Täby Park har både demensplatser (60 st) och somatiska platser (20 st).

Mat och måltider

Maten tillagas i avdelningsköken.

Särskild profil

Villa Täby Park ligger i området Täby Park som nu byggs där Täby galopp tidigare låg. Här kommer finnas bostäder, butiker, restauranger och annan samhällsservice. I Täby Park är det också gott om parker, grönområden och lekplatser.

Vi kommer vara ute mycket i området där det är nära till allt. På Villa Täby Park är vi angelägna om att du ska känna dig hemma på ditt nya boende. Vår duktiga, engagerade personal strävar efter att varje dag ska kännas meningsfull och innehållsrik. Du väljer själv mellan lugnet i din egen lägenhet eller att umgås i våra trivsamma sällskapsutrymmen.

Med ett helt nytt boende har vi redan från början kunnat anpassa lokalerna utifrån målgruppen äldre, som kan ha såväl demenssjukdom som andra funktionsnedsättningar. Det handlar till exempel om att använda färger för att underlätta att hitta mellan våningsplanen eller för att visa kontraster exempelvis i badrummen.

Vårt helhetskoncept för äldreomsorg kallar vi Den goda dagen. Med Den goda dagen vill vi ge våra boende en individanpassad omsorg som bygger på omtanke, integritet och valfrihet.

  • Vi utgår ifrån varje boendes behov.
  • Vi ser till det friska – den boende ska uppleva vår omsorg som begriplig och meningsfull.
  • Vi arbetar funktionsbevarande – stärker den boendes identitet och självständighet i de dagliga aktiviteterna.
  • Vi arbetar individanpassat med omtanke, integritet och valfrihet.

Vårt mål är att kunna erbjuda bästa möjliga vård och omsorg för dem som bor på våra verksamheter. 

Kommunikationer

Kollektivtrafik med tåg från Stockholm, cirka 20 minuter. Roslagsbanan med stationen ”Galoppfältet” ligger bara några hundra meter från boendet. Närhet till E18 om du tar bilen.

Service

Frisör, fotvård, tandvård och massage.

Uppdaterad 8 juli 2022

Var informationen till din hjälp?