Vardaga, Villa Tjädern

Presentation av boendet

Boendet rymmer 78 lägenheter i fyra våningar med tonvikt på en vacker och stimulerande utemiljö. Varje avdelning har ett gemensamt kök och trivsamma utrymmen för samvaro och måltider. Det finns gemensam uteplats och balkonger.

Din lägenhet är 31 kvm.

Här finns ett gym och varje vecka kommer en personlig tränare för extra pass med fokus på styrka. Runt boendet finns fina promenadvägar och en härlig trädgård.

Boendet är möblerat utifrån Vardagas boendekoncept. Det har fokus på nordisk design och kombinerar funktion och form till en boendemiljö som är anpassad för de boendes fysiska behov samtidigt som miljön är ombonad och hemtrevlig. Färger och inredningsdetaljer är med grund i forskning och evidens anpassade till det åldrande ögat och underlättar för personer med demenssjukdom att orientera sig på boendet.

Hyran är 8 670 kronor.

Inriktning

Villa Tjädern har både demensplatser och somatiska platser.

Mat och måltider

Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Det går att välja mellan två olika alternativ till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert.

Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Maten tillreds på avdelningarna och vi bakar ofta.

Särskild profil

Villa Tjädern satsar lite extra på rörelse och hälsa. Aktivitetsutbudet anpassas efter de som bor hos oss och deras önskemål.

Kommunikationer

Med buss till Brandbergens centrum. Direktbuss finns från Handen terminalen och Gullmarsplan.

Service

Villa Tjädern ligger i ett bostadsområde med gångavstånd till busstation och i direkt anslutning till Brandbergen centrum där all tänkbar närservice finns. Vi hjälper dig med kontakt med frisör, fotvård och liknande när du behöver det.

Uppdaterad 8 juli 2022

Var informationen till din hjälp?