Daglig verksamhet

Du som har en funktionsnedsättning och inte arbetar eller studerar kan ansöka om daglig verksamhet. Arbetsuppgifterna på den dagliga verksamheten är anpassade efter dina intressen, behov och förutsättningar.

Ansökan

Om du vill ansöka om daglig verksamhet ska du ta kontakt med kommunens biståndshandläggare. Det gör du genom att kontakta Huddinge servicecenter.

Vi har tystnadsplikt

All personal som arbetar med eller hos dig har tystnadsplikt. Det betyder att de inte får berätta för någon annan om dig.

Välj utförare

När du har fått beslut om daglig verksamhet får du välja vilken du vill delta i. Du väljer bland kommunens verksamheter eller privata verksamheter som är godkända av kommunen. Alla dagliga verksamheter måste uppfylla samma krav, så oavsett vilken du väljer kan du vara säker på att alla de håller en hög kvalitet.

Måste jag välja?

Om du inte vill eller kan välja daglig verksamhet måste du inte göra det. Då kommer du att få en plats på en av Huddinge kommuns egna dagliga verksamheter. Om du sedan skulle ångra dig och vill göra ett val kan du göra det när som helst genom att kontakta din biståndshandläggare.

Får jag prova innan jag bestämmer mig?

Du får göra studiebesök i olika dagliga verksamheter som du är intresserad av. Det gäller också om du redan har en daglig verksamhet men funderar på att byta till en annan. Då tar du kontakt direkt med verksamheten för att bestämma en tid. Verksamheten ska erbjuda ett studiebesök inom fem dagar.

Hur gör jag för att byta?

Om du vill byta till en annan daglig verksamhet kan du göra det när som helst genom att kontakta din biståndshandläggare. Du behöver inte berätta varför du vill byta om du inte vill. Det tar högst en månad att byta daglig verksamhet.

Hur får jag mer information?

Om du behöver mer information om hur man väljer eller om de olika dagliga verksamheterna kan din biståndshandläggare svara på dina frågor. Din biståndshandläggare kan också hjälpa till om du vill ha informationen på ett annat språk eller i ett anpassat format. 

Vilka kan jag välja mellan?

Se utförare av daglig verksamhet

Habiliteringsersättning

Om du har daglig verksamhet och har frågor om din habiliteringsersättning ska du kontakta din dagliga verksamhet eller Huddinge servicecenter.

 

Huddinge servicecenter

Boka tid innan du besöker oss

Vi kan tyvärr endast ta emot bokade besök på servicecenter. Vänligen ring oss eller skicka e-post för att boka ditt besök till Patron Pehrs väg 6 vid Huddinge station.

Telefontider

Måndag–onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-18.30
Fredag 8.00-15.00


Postadress: Huddinge servicecenter, 141 85 Huddinge.

Uppdaterad 22 januari 2021

Var informationen till din hjälp?