AFU Arena för utveckling Johanneshov

Presentation av utforaren

Vår dagliga verksamhet är helt och hållet individuellt utformad. Varje dag arbetar vi mot vår vision: ”Vi skapar möjligheter att utvecklas bortom dagens gränser. Tillsammans bygger vi en Arena för utveckling där du är viktig på riktigt”. Vi utformar din verksamhet utifrån vad som är viktigt för dig.

Arena för utveckling har sju verksamhetsinriktningar:

  • Jobb - Utbildning
  • IT och programmering
  • Spel och gaming
  • Musik och skapande
  • Träning och hälsa
  • Djur och natur

Tillsammans fyller vi inriktningarna med det som är intressant och utvecklande. Idag finns bland annat gymträning, yoga, kör, musikstudio, praktikplatser, praktiska arbetsuppgifter, skapande, spel och friluftsaktiviteter. Har du andra önskemål? Kul – vi lyssnar gärna och försöker möta dina önskemål.

Dagarna hos oss fylls med aktiviteter utifrån våra inriktningar. Som deltagare hos oss kan du fritt välja inom hela utbudet, från en inriktning eller flera. Vi kommer tillsammans att skapa ett schema som innehåller det som du tycker är roligt och utvecklande, ett schema som är unikt för dig. Vet du inte riktigt vad du vill göra? Då provar vi olika aktiviteter tillsammans och skapar din individuella verksamhet utifrån det.

Vi firar årets högtider tillsammans och har gemensam kick-off vid terminsstart. Många gemensamma aktiviteter planeras under året utifrån vad alla som deltar i verksamheten önskar. Tillsammans har vi tidigare bland annat gjort utflykter till bad på sommaren, museum, åkt skidor på vintern, anordnat en testa-nytt-vecka, studiebesök av olika slag och mycket annat roligt. Alla blir inbjudna men du väljer själv vad du vill delta i.

Här finns personal som verkligen vill möta Dig! De medarbetare som arbetar på enheten i Johanneshov har många års erfarenhet av att arbeta med daglig verksamhet. Drömmer du om att arbeta med musik, programmering, teater eller att stärka din fysik? Här finns chansen – vi har stödet i form av personal som själva arbetat aktivt med detta. Vi har länge mött så kallade ”hemmasittare” och har utvecklat arbetssätt som bidragit till att de flesta av personerna nu deltar i aktiviteter utanför hemmet. Vi har även medarbetare som har en specialistkompetens inom psykisk ohälsa.

Personalens språkkunskaper är svenska, engelska, viss finska och holländska. Här finns även kunskaper om alternativ kommunikation.

Målgrupp

Hos oss är du som har en tillhörighet till personkrets 1 enligt LSS varmt välkommen.

Mat och måltider

Hos oss finns möjlighet att värma egen matlåda och äta tillsammans i vårt lunchrum. Det finns färdiga frysrätter som man kan köpa till självkostnadspris. Om du har ett intresse av att vara med i en matlagningsaktivitet så finns det möjlighet till det. Då äter vi tillsammans det som tillagats under den aktiviteten.

Kommunikationer

En kort promenad bort finns Globens t-banestation och tvärbanans stationer Globen eller Linde. Ett flertal bussar passerar i närheten och om du åker bil kan denna stanna precis utanför vår entré.

Uppdaterad 29 september 2023

Var informationen till din hjälp?