Kulturskolan Huddinge flyttar in i nya större lokaler

24-03-19

Nyhet

Kulturskolan flyttar hösten 2024 in i nya större lokaler i centrala Huddinge. Det är ett första steg i att kulturskolan i Huddinge ska växa.

Det är verksamheten i centrala Huddinge som till hösten flyttar till nya och större lokaler på Paradistorget 16. Det står klart efter att Huddinges kommunfullmäktige klubbade genomförandebeslutet om kulturskolans flytt i centrala Huddinge på sitt möte på måndagen.

– Det här är ett mycket positivt besked för kulturskolan då de nya lokalerna kommer att ge möjlighet till en utökad verksamhet, något som ligger i linje med målet att fler barn och unga i Huddinge ska utöva kultur i någon form, säger Anja Dahlstedt, kultur- och fritidsdirektör i Huddinge.

Kulturskolan i Huddinge har idag egna lokaler i centrala Huddinge, Skogås och i Vårby, men verksamheten bedrivs även på andra platser i samverkan med bland andra bibliotek, fritidsgårdar, skolor och idrottshallar.

Flytten av kulturskolan i centrala Huddinge är också ett första steg mot skapandet av en ny mötesplats för kultur och demokrati i centrala Huddinge i anslutning till det som ska bli Huddinges nya kommunhus. Visionen är vi ska skapa ett nav för kunskap, dialog, möten och kultur när vi samlar bibliotek och olika kulturformer på samma plats.

Samverkan med nya grannen Vux Huddinge

Kulturskolan kommer dela personalutrymmen på Paradistorget 16 med Vux Huddinge som flyttar till angränsande lokaler. Lösningen gör att verksamheterna har möjlighet att samutnyttja lokalutrymmen vid behov.

Det här är Kulturskolan Huddinge

Huddinge kommun erbjuder genom Kulturskolan barn och unga mellan 5 och 22 år undervisning i dans, konst, media, musik och teater med mera.
Läs mer om Kulturskolan på huddinge.se/kulturskolan

Uppdaterad 20 mars 2024

Var informationen till din hjälp?