Kontakta oss
Telefon: 08-535 352 00
E-post: fridlyst@huddinge.se
Om du är mellan 8 och 20 år och har det jobbigt hemma kan du behöva prata om det. Det kan vara bra att träffa andra i samma ålder som varit med om liknande saker. Du är inte ensam.
Stödgrupperna finns för dig som har:
Vi har grupper som kallas stödgrupper där du som barn eller ungdom tillsammans med ledare får träffa andra som har liknande erfarenheter. Gruppledarna har lång erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar. Att gå i stödgrupp ger dig ökad självkänsla, kraft och kunskap.
Vi är måna om att du som kommer till oss känner dig välkommen till Fridlyst – hur du än mår och känner dig!
Telefon: 08-535 352 00
E-post: fridlyst@huddinge.se
Varje träff har olika tema, vi lär känna oss själva tillsammans och utforskar möjliga verktyg för att stärka oss själva i en jobbig situation. Vi talar också om att det aldrig är ett barns fel att en förälder har svårigheter av olika slag. Du får lära dig mer om din förälders problematik och hur det kan påverka hela familjen. Vi kan till exempel göra olika övningar, prata, spela rollspel, rita och måla.
Vi startar grupper under höst- och vårtermin där vi oftast ses 9 gånger á 1,5 timme i veckan. Vi har paus när skolan har lov.
Du får gå i en grupp med barn eller ungdomar i ungefär samma ålder som du.
Föräldrarna träffas i egna grupper där de får prata om sin situation och sitt föräldraskap, för att kunna stötta dig så bra som möjligt.
Det kostar inget att vara med i en grupp. Vi för inga journaler. Och det är frivilligt att komma till oss. Vi bjuder på fika.
Välkommen till Fridlyst!
Du som är mellan 10 till 20 år och behöver en trygg vuxen att prata med kan vända dig till en fältsekreterare. Vi finns där du finns, till exempel i skolan, på fritidsgårdar och på nätet.
På ungdomsmottagningen kan du få hjälp med frågor om kroppen, sexualitet eller preventivmedel. Du kan också få stöd om du mår dåligt och behöver någon att prata med.
På MiniMaria kan du som är mellan 12 till 20 år eller förälder få stöd i frågor om alkohol, narkotika eller spel om pengar.
Alla elever från förskoleklass till och med gymnasiet har tillgång till elevhälsa i skolan. Inom elevhälsan arbetar skolläkare, skolsköterska, psykolog, kurator och specialpedagog.
En sajt om socialtjänsten för dig som är under 21 år. Soc och socialtjänsten är samma sak.
Sajten är ett stöd för dig som redan är i kontakt med soc, har funderat på att kontakta soc för att du mår dåligt eller vet någon annan som mår dåligt eller vill veta mer om soc.
Uppdaterad 8 november 2024
Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.