Fältsekreterarna – en vuxen att prata med

Du som är mellan 10 och 20 år och behöver en trygg vuxen att prata med kan vända dig till en fältsekreterare. Vi finns där du finns, till exempel i skolan, på fritidsgårdar och på nätet.

Problem med chatten

Just nu har vi problem med fältsekreterarnas chattfunktion som inte fungerar som den ska. Vi arbetar med att lösa problemet så snabbt som möjligt.

Fältsekreterarna finns för dig som är 10–20 år. Vi lyssnar, stöttar och informerar. Kom fram till oss när du ser oss ute på skolor eller fritidsgårdar.

Vi arbetar både för och med ungdomar för att förebygga och tidigt fånga upp problem. Du kan vända dig till oss för stöd i både stora och små frågor om till exempel

  • vänner
  •  bråk
  •  familjerelationer
  • skola
  • självkänsla
  • grupptryck.

Även du som är kompis eller förälder och har frågor och funderingar är välkommen att höra av dig.

Kontakta en fältsekreterare

Om du vill komma i kontakt med oss, ring, skicka e-post eller chatta  - mer information om chatten hittar du längre ned på sidan. Du kan också följa oss på Facebook och Instagram.

Fältsekreterarnas anonyma chatt

Nu har du möjlighet att chatta med Huddinges fältsekreterare! Chatten är till för dig som är barn eller ungdom. Den är öppen tisdagar klockan 15:00-17:00 och torsdagar klockan 10:00-12:00.

Tanken med chatten är att du ska få råd och stöd samt tips om vart du kan vända dig. Inga bekymmer är för stora eller små. Du som chattar är helt anonym och den du chattar med har tystnadsplikt.

Du sätter igång chatten genom att klicka på den lilla fliken som dyker upp längst till höger på sidan. Ser du inte den blå fliken? Klicka här för att ladda en ny chattsida.

Bra att veta när du chattar med oss

Chatten är en del av socialtjänsten i Huddinge kommun och Förebyggarteamet. Vi som arbetar inom socialtjänsten har tystnadsplikt. Det innebär att när du chattar med oss berättar vi inte för någon annan om det. När chatten är avslutad sparas den i 24 timmar och därefter raderas den.

Artikel i Nyinflyttad

Övrigt stöd för barn och unga

Ungdomsmottagningen

På ungdomsmottagningen kan du få hjälp med frågor om kroppen, sexualitet eller preventivmedel. Du kan också få stöd om du mår dåligt och behöver någon att prata med.

Ungdomsmottagningen

Elevhälsan 

Alla elever från förskoleklass till och med gymnasiet har tillgång till elevhälsa i skolan. Inom elevhälsan arbetar skolläkare, skolsköterska, psykolog, kurator och specialpedagog. 

Elevhälsan 

MiniMaria Huddinge 

På MiniMaria kan du som är mellan 12 till 20 år eller förälder få stöd i frågor om alkohol, narkotika eller spel om pengar.

MiniMaria

Fridlyst - stödgrupper för dig mellan 8 och 20 år

Om någon vuxen i din familj har problem med missbruk/beroende, psykisk sjukdom  eller om din familj går igenom eller har gått igenom en separation kan du behöva prata om det. Det kan vara bra att träffa andra i samma ålder som varit med om liknande saker. Fridlyst har stödgrupper för dig och dina föräldrar. 

Fridlyst

Koll på soc

En sajt om socialtjänsten för dig som är under 21 år. Soc och socialtjänsten är samma sak.

Sajten är ett stöd för dig som redan är i kontakt med soc, har funderat på att kontakta soc för att du mår dåligt eller vet någon annan som mår dåligt eller vill veta mer om soc.

Koll på soc

Uppdaterad 16 maj 2024

Var informationen till din hjälp?