Sök tjänsten

Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Vikariat fram till januari 2019 Heltid, Tillträde enligt överenskommelse

Socialsekreterare till socialtjänstens beroendeenhet

Social- och äldreomsorgsförvaltningen

Enhetsbeskrivning

Socialtjänstens beroendeenhet i Huddinge arbetar med myndighetsutövning för vuxna personer över 20 år som missbrukar eller har beroendeproblematik. Vi arbetar med förhandsbedömningar, utredningar och följer upp vård- och behandlingsinsatser enligt SoL och LVM. Handläggarna är organiserade i två grupper som leds av varsin gruppledare i nära arbetsledning.
Vi är en stabil enhet med låg personalomsättning som fokuserar på metodutveckling där vi bland annat arbetar med att implementera ny metodik i utredningar och effektiviserar enhetens rutiner för att avlasta handläggare. Under 2018 förstärker vi vår enhet för att utveckla utredningsarbetet i familjer med beroende tillsammans med enheterna för barn- och ungdomsenheten, i så kallade samutredningar.
Vi finns i lokaler i Huddinge centrum, och hit är det enkelt att ta sig med kollektivtrafik. I samma lokaler finns landstingets lokala beroendemottagning och i huset brevid ligger vår välutbyggda interna öppenvård (https://www.huddinge.se/stod-och-omsorg/missbruk-och-beroende/oppenvard-vuxna/) som vi arbetar i nära samverkan med.

Om arbetet

Vi är engagerade, stabila och erfarna utredare som drivs av att göra ett gott socialt arbete för de vi möter. Utrednings- och bedömningsarbetet innebär att du möter människor i kris och stöttar dem i att förändra sin situation till det bättre. Vi använder ASI som viktigt instrument och vi arbetar med ständig utveckling för att förbättra, effektivisera och anpassa våra arbetsmetoder. Vi arbetar ofta tillsammans med andra parter både internt i kommunen och externt.

Din profil

Du har socionomutbildning och erfarenhet av myndighetsutövning inom aktuellt område. Det är meriterande om du har utbildning i ASI och MI. I ditt arbete kommer du dagligen möta människor med olika bakgrund, behov och förutsättningar, och därför behöver du ha en personlig mognad och ha ett förhållningssätt som präglas av respekt. Rollen innebär mycket självständigt arbete även om det alltid sker med stöd från chef och kollegor, och därmed är det viktigt att du både är ansvarstagande och bra på att strukturera ditt arbete. I arbetet behöver du samarbeta mycket med personer från andra enheter och med andra typer av uppdrag och därför behöver du vara prestigelös och ha god samarbetsförmåga. I arbetet ingår en stor del dokumentation vilket innebär att du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift.

För oss är även humor och ödmjukhet ett viktigt inslag i en arbetsgrupp och att du tillsammans med kollegor är med och bidrar till ett gott socialt klimat i gruppen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi ser gärna att du har körkort eftersom det underlättar de resor som ingår i tjänsten.
Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner

Upplysningar

Pia Wrede enhetschef 08-53531661

Facklig kontaktperson

För facklig kontaktperson för tjänsten se Facklig kontaktinformation

Sista ansökningsdatum

2018-02-23

Referensnummer

SÄF:2018:36

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Filmer om Huddinge

Vill du veta mer om vår syn på ledarskap och medarbetarskap eller Huddinges historia? Titta gärna på våra filmer

Sök tjänsten