Huddinge demokratipristagare 2019

19-09-10

Nyhet

Planteringsfest och politikerfika. Peter Henriksson är handlingskraftig, engagerad och debattglad, och nu får han Huddinge kommuns demokratipris. Stort grattis Peter!

Ur juryns motivering:

"Peter Henriksson tilldelas Huddinge kommuns demokratipris för sitt stora engagemang för närområdet. Genom att lämna in Huddingeförslag och debattera i Facebookgruppen ”Vårt eget Huddinge” har han lyckats få igång en debatt om olika brister i kommunens skötsel av bland annat planteringarna i centrum. Han har också gått från ord till handling när han samlade andra intresserade till en planteringsfest, där de med hjälp av skänkt material gjorde snyggt i rabatterna.

Nu har han gått ett steg längre och vill förflytta det lokala engagemanget från Facebookgrupper till möten i verkligheten. Genom uppropet #jagbryrmighuddinge bjuder han in politiker och invånare till fikaträff med samtal. Han utmanar alla som enkelt slänger iväg en kommentar på sociala medier att träffas öga mot öga, med syfte att få till en verklig förändring med ökad medborgardialog och lokal demokrati."

Huddinge demokratipris delas ut under talangtävlingen Huddinge Star, lördag 14 september klockan 13.00-16.00 i Huddinge centrum.

Varje år delar Huddinge kommun ut ett pris för att främja demokratin. Priset ska uppmärksamma personer som verkat för demokratin i Huddinge under det gångna året.

Här kan du läsa mer om Huddinge demokratipris

Uppdaterad 10 september 2019

Var informationen till din hjälp?