Eklundens dagverksamhet

På Eklundens dagverksamhet i Trångsund står det sociala mötet i fokus. Här skapar vi gemenskap, samvaro och en aktiv vardag tillsammans – och du som gäst är den viktigaste pusselbiten. Varmt välkommen till oss på Eklunden!

Om Eklunden

Hos oss kan du umgås med andra och delta i olika sociala och kulturella aktiviteter. Vi vill att du som besöker oss ska må bra och känna trygghet och glädje i vardagen, och vi vet att social samvaro spelar stor roll för både det fysiska och det mentala måendet.

Inriktning

Eklundens dagverksamhet har social inriktning.

Öppettider

Måndag–fredag kl. 09.00–13.30 (ej röda dagar)

Adress

Norströms väg 8
142 60 Trångsund

Aktiviteter

Varje dag anordnas olika aktiviteter hos oss. Du väljer själv vad som passar dig och ger din vardag glädje och mening. Vi utgår alltid från dina behov och önskemål och anpassar aktiviteterna efter det.

Testa kunskaperna i en frågesport eller tipspromenad, få upp flåset på gymnastiken, njut av en konsert på surfplattan eller låt kreativiteten flöda genom målning eller handarbete. Eller bara slå dig ner för en kopp kaffe och en pratstund med en ny eller gammal vän.

Två äldre personer gör sittgympa, sträcker ut armarna.

Mat och måltider

Måltider och fikastunder är självklara delar i vår verksamhet. Vi äter frukost, lunch och fika tillsammans i lugn och ro – det är en viktig del i den sociala samvaron hos oss.

Maten kommer från Stortorps äldreboende och är varierad och anpassad efter äldres behov. Vid högtider firar vi lite extra och vi tar varje chans att sitta ute när det är vackert väder.

En dag på Eklunden

09.00: Dagen drar igång! När du kommer till oss möts du av vår personal som hälsar välkommen.

09.15: Vi sätter oss och äter frukost tillsammans. Det bjuds på smörgås, kaffe, te och apelsinjuice.

10.00: Aktiviteter efter dagsform. Du väljer själv vad du är sugen på att göra idag.

11.30: Lunchens serveras och vi äter i lugn och ro tillsammans.

13.00: Kaffesugen efter maten? Självklart missar vi inte eftermiddagsfikat!

13.30: Dags att åka hem, vi ses igen en annan dag!

En krukväxt med en skylt med ordet "gemenskap".

Personal

På Eklunden jobbar två fyra personer med många års erfarenhet inom vård och omsorg.

Hitta hit

Eklundens dagverksamhet ligger på Norströms väg 8 i centrala Trångsund. Du kan åka hit och hem med turbunden resa, eller på egen hand.

Det är lätt att ta sig hit med bil och kollektivtrafik. Vår lokal ligger en kort promenad från Trångsund station där både pendeltåg och bussar stannar.

Kontakta Eklunden

Vill du veta mer?

Catarina Johansson Sand

enhetschef

Hej, jag heter Catarina Johansson Sand och är enhetschef på Eklundens dagverksamhet. Kontakta mig om du vill veta mer om vår verksamhet, jag svarar gärna på dina frågor.

Du kan också kontakta vår samordnare på telefonnummer 08-535 310 65.

Uppdaterad 15 januari 2024