Studie och yrkesvägledning

Eva Duse Mirsch heter vår studie- och yrkesvägledare på Balingsnässkolan. Hon finns på skolan på måndagar och tisdagar. Hennes rum ligger på övervåningen tillsammans med skolhälsovården.

Information om gymnasievalet

Studie- och yrkesvägledaren kommer att träffa samtliga elever i årskurs 9 för vägledningssamtal, både enskilt och i grupp inför gymnasievalet. För dig som är förälder går det också bra att kontakta vår studie och yrkesvägledare för samtal kring allt som rör studier och framtid. I ett vägledningssamtal berörs bl.a självbilden; starka sidor och intressen. Betyg, framtids- och yrkesfunderingar är också en självklar del av ett samtal.

Läs mer om gymnasievalet på Huddinge kommuns hemsida genom att följa denna länk

Läs mer om gymnasiesärskolan genom att följa denna länk 

Studie- och yrkesvägledaren kommer även att träffa elever i de övriga årskurserna och bidra till att ge dig som elev en klarare bild av olika branscher, arbetsuppgifter och arbetsmiljöer, bland annat genom prao för alla elever i årskurs 8. Det kan också handla om att få kunskap om hur man söker sitt första sommarjobb.

Information om prao för år 8

Under vecka 13 och 14, vt-23 ska eleverna i årskurs 8 ut i prao dvs praktisk arbetslivsorientering. Det innebär att eleven lämnar skolan under tio skoldagar för att prova på ett arbete. Syftet med prao är att öka elevernas kunskaper om arbetslivet. Eleverna kan själva hitta en praoplats eller få en praoplats genom skolan. Elever som hittar sin praoplats på egen hand ska lämna in ett praoavtal, där arbetsgivaren även ska göra en riskbedömning, senast fyra veckor innan praoperioden börjar. Blanketterna hittar ni nedan. Har ni frågor kring prao är ni välkomna att kontakta Eva Duse Mirsch, skolans studie- och yrkesvägledare.

 

Prao år 8, läsår 2022/2023

 

Varmt välkommen att kontakta mig
 

Uppdaterad 16 augusti 2022

Var informationen till din hjälp?