Björnkulla

Björnkulla äldreboende ligger i ett parkområde utanför Flemingsberg med vacker natur och grönska runt omkring. Här finns tre avdelningar som har finsk inriktning.

Om Björnkulla

På Björnkulla finns totalt 72 lägenheter fördelade på två enheter. Här har vi naturen in på knuten – det är alltid enkelt att vistas utomhus. Vi umgås gärna tillsammans på våra fina uteplatser och innergårdar eller i de stora gemensamma lokalerna.

Du kan tillbringa tid i vår härliga relaxavdelning med bastu eller i den fina vinterträdgården, mysa i allrummet framför braskaminen eller röra på dig i motionssalen och utegymmet.

Huset har stora ljusa ytor och är inrett med naturmaterial som sten och trä. Fönsterna sitter på lite lägre höjd så att man kan se ut även när man ligger i sängen, om man vill.

En äldre person håller en kanin.

Inriktning

Björnkulla har platser både för personer med somatisk sjukdom och med demens.

Tre av våra avdelningar har finsk profil som passar dig med finsk bakgrund. Här sätter vi finsk prägel på det mesta och det finns personal som kan prata finska med dig.

Björnkullan vanhustentalo

Fakta

  • Antal platser: 72 stycken
  • Lägenhetsstorlek: 29–35 kvadratmeter
  • Hyra: 8 287–8 745 kronor i månaden
  • Erbjuder parboende: Nej

Adress

Björnkullaringen 50
141 51 Huddinge

Ett kök på ett äldreboende

Aktiviteter

På Björnkulla vill vi göra din vardag så meningsfull och innehållsrik som möjligt. Aktiviteter är en viktig del av dagen och vi planerar dem utifrån dina önskemål.

På våra finska avdelningar har vi fokus på aktiviteter med finsk prägel. Häng med och sjung karaoke och titta på dansuppvisningar med en finsk folkdansgrupp, eller varför inte ta en bastu i vår trevliga relaxavdelning.

En gång i veckan kommer finska kyrkan på besök och en gång om året uppträder en finsk artist hos oss på Björnkulla. Finska högtider firas alltid lite extra med traditionell mat. 

Service

Vi hjälper dig gärna att boka tid hos frisör och fotvård, om du behöver hjälp med det.

Personal

Hos oss möter du kompetent personal som kan ge dig den vård du behöver. Vi anställer bara undersköterskor och personalen på våra demensenheter är utbildad enligt Svenskt demenscentrums utbildning för personcentrerad vård och omsorg vid demenssjukdom.

När du flyttar till oss blir en av våra undersköterskor din kontaktansvarig. Du får även en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som samordnar din omvårdnad.

På våra finska avdelningar finns alltid personal som pratar finska.

En vårdpersonal går på promenad med en äldre person med rullator.

Hitta hit

Björnkulla äldreboende ligger på Björnkullaringen 50, ungefär 1,5 kilometer från Flemingsbergs centrum. Det är lätt att ta sig hit med bil och buss.

Bussen som går från Flemingsbergs centrum stannar utanför huset. Om du kommer med bil finns det parkeringsplatser precis utanför.

Kontakta Björnkulla

Uppdaterad 27 februari 2024