Tallgården

Tallgårdens äldreboende ligger i ett lugnt och lummigt villaområde i Stuvsta. Här finns två avdelningar som är hbtqi-certifierade.

Om Tallgården

På Tallgården finns totalt 68 lägenheter fördelade på fem avdelningar. Varje avdelning har gemensamma utrymmen som vardagsrum, kök och matsal där du kan äta och umgås med andra.

Vi tillbringar gärna tid utomhus! Upptäck vår trevliga innergård med damm och solskyddad pergola där du kan sitta ute och fika. Alla våra avdelningar har dessutom egna uteplatser eller balkonger.

Exteriör på Tallgårdens äldreboende.

Inriktning

På Tallgården finns platser både för personer med somatisk sjukdom och med demens.

Två av våra avdelningar, Dahliahemmet och Fyrklövern, är hbtqi-certifierade via RFSL. Det betyder att vi arbetar systematiskt med likabehandling, bemötande och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du vara precis som du är och känna gemenskap med andra som har liknande bakgrund.

Fakta

  • Antal platser: 68 stycken
  • Lägenhetsstorlek: 31–38 kvadratmeter
  • Hyra: 6 634–9 256 kronor i månaden
  • Särskild profil: Två avdelningar är hbtqi-certifierade
  • Erbjuder parboende: Nej

Adress

Huddingevägen 363
141 38 Huddinge

Aktiviteter

På Tallgården vill vi göra din vardag så meningsfull och innehållsrik som möjligt. Aktiviteter är en viktig del av dagen och vi planerar dem utifrån dina önskemål. Var med och spela bingo, testa sittgympa eller quizza i vår stora samlingssal!

Service

Frisör, fotvård och tandläkare kommer regelbundet på besök och hjälper dig med det du behöver.

En äldre person och en vårdpersonal håller om varandra i en korridor och ler.

Personal

Hos oss möter du kompetent personal som kan ge dig den vård du behöver. Vi anställer bara undersköterskor och personalen på våra demensenheter är utbildad enligt Svenskt demenscentrums utbildning för personcentrerad vård och omsorg vid demenssjukdom.

När du flyttar till oss blir en av våra undersköterskor din kontaktansvarig. Du får även en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som samordnar din omvårdnad.

Hitta hit

Tallgårdens äldreboende ligger på Huddingevägen 363 ungefär 1,5 kilometer från Stuvsta centrum. Det är lätt att ta sig hit med bil och buss.

Det finns en lokalbuss som stannar inne på Tallgårdens område, och närmaste SL-busshållplats ligger bara en kort promenad från huset. Om du kommer med bil finns det parkeringsplatser precis utanför.

Kontakta Tallgården

Uppdaterad 20 februari 2024