Västergården

Västergården ligger i ett bostadsområde i Rosenhill i Huddinge. I närheten av boendet finns fina promenadstråk och mysig natur.

Om Västergården

På Västergården finns totalt 90 lägenheter fördelade på tio avdelningar. Varje avdelning har ett gemensamt kök, vardagsrum med tv, matplats och balkong.

Huset har stora ljusa ytor och är inrett med naturmaterial som sten och trä. Fönsterna sitter på lite lägre höjd så att man kan se ut även när man ligger i sängen, om man vill. Vi har också en fin uteplats där du kan sitta ute och fika.

Inriktning

Västergården har platser både för personer med demenssjukdom och för somatiska besvär.

Ett samlingsrum med soffor på ett äldreboende

Fakta

  • Antal platser: 90 stycken
  • Lägenhetsstorlek: 32 kvadratmeter
  • Hyra: 8 521–8 636 kronor i månaden
  • Särskild profil: Hos oss får du en mångkulturell upplevelse
  • Erbjuder parboende: Nej

Adress

Midsommarvägen 2
141 44 Huddinge

Aktiviteter

På Västergården vill vi göra din vardag så meningsfull och innehållsrik som möjligt. Aktiviteter är en viktig del av dagen och vi planerar dem utifrån dina önskemål. Om du vill kan du delta i någon aktivitet varje dag. Alla avdelningar har ett boenderåd där du kan tycka till och påverka aktiviteterna.

Ett exempel på en aktivitet är när vi får besök från en närliggande skola. Då umgås vi tillsammans med eleverna, sjunger och spelar musik tillsammans.

Vårdpersonal fixar håret på en äldre person.

Service

Vi har egna frisörer och fotvårdare som du kan boka efter önskemål. Vi har även ett gott samarbete med Folktandvården.

Personal

Hos oss möter du kompetent personal som kan ge dig den vård du behöver. Vi anställer bara undersköterskor och personalen på våra demensenheter är utbildad enligt Svenskt demenscentrums utbildning för personcentrerad vård och omsorg vid demenssjukdom.

När du flyttar till oss blir en av våra undersköterskor din kontaktansvarig. Du får även en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som samordnar din omvårdnad.

Hitta hit

Västergården ligger på Midsommarvägen 2A, ungefär två kilometer från Huddinge centrum. Det är lätt att ta sig hit med bil och buss.

Bussen som går från Huddinge centrum stannar utanför huset. Om du kommer med bil finns det parkeringsplatser precis utanför.

Kontakta Västergården

Uppdaterad 28 februari 2024