Dalstigens korttidshem

Huddinges egna korttidshem heter Dalstigen och ligger i ett lugnt och mysigt villakvarter. Här bor ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning, autism eller autismliknande tillstånd.

Om Dalstigen

På Dalstigens korttidshem bor personer med intellektuell funktionsnedsättning, autism eller autismliknande tillstånd, i två olika åldersgrupper. 

Den ena målgruppen är barn och ungdomar upp till 23 år, och den andra målgruppen är vuxna personer mellan 24 och 30 år. För dig som tillhör den äldre gruppen kan Dalstigen fungera bra som förberedelser inför att flytta hemifrån.

De olika åldersgrupperna är här på olika dagar.

Medarbetare och brukare tittar in i kameran.

Meningsfulla och lustfyllda dagar

På Dalstigen gör vi mycket kul ihop. Du väljer aktiviteter utifrån vad du tycker är roligt. Vi brukar till exempel baka och laga mat, lyssna på musik, spela tv-spel och ha disco. På helgerna hittar vi på något extra kul, till exempel anordnar karokekvällar, eller en mysig filmkväll.

Vi har även en stor trädgård med gungor, sandlåda och cyklar. På den stora verandran utanför huset brukar vi umgås och äta grillad mat på sommaren.

Alla typer av aktiviteter utformas och anpassas utifrån dina intressen, önskemål och förmågor. Vi har både skog och fina promenadvägar i nära anslutning till huset, så det är enkelt för oss att hitta på många härliga saker i utomhusmiljön. Ibland gör vi även längre utflykter, utifrån önskemål och intressen.

Trygga och stabila medarbetare

Vi som jobbar på Dalstigen har olika utbildningsbakgrund och lång erfarenhet av att arbeta med barn, ungdomar och vuxna med olika typer av funktionsnedsättningar.

Vi jobbar mycket med att ha insikt i varje individs unika behov, för att kunna erbjuda ett individanpassat stöd. Vi är alltid lyhörda och uppmärksamma på just dina unika önskemål. Tillsammans i personalgruppeb kan vi erbjdua en bred kompetens, för att du ska kunna känna dig trygg med att du får det stöd du behöver.

Dalstigen är bemannat med personal dygnet runt. Om nätterna har vi vaken nattpersonal, för att bidra till en känsla av trygghet och närvaro.

Foto tagit bakifrån av en person som ritar ett stort rött hjärta i tusch,

Kontakt

Uppdaterad 19 februari 2024