Metoda – stimulerande och strukturerade dagar med social gemenskap

På Metoda har vi fokus på struktur och kommunikation, med möjlighet att träna det sociala samspelet. Vårt mål är att din vardag os oss ska vara utvecklande och meningsfull.

Om verksamheten

Hos oss arbetar vi med individuellt anpassade aktivitetslådor som syftar till att utveckla dina egna förmågor och intressen. I lådorna finns det olika uppgifter för dig att göra, som till exempel räkning, skrivning eller andra intressen du har.

Du kommer att få ett eget arbetsrum att vara i, och vi jobbar alltid en medarbetare per brukare. Alla våra aktiviteter har en tydlig struktur som vi följer för att underlätta vardagen för dig. Precis som på våra andra dagliga verksamheter utgår dagarna hos oss helt utifrån dina förutsättningar, behov och önskemål.

När du inte jobbar med din aktivitetslåda kan du välja bland massor av andra aktiviteter, beroende på vad som passar dig, och ger dig glädje.

Du kan till exempel spela sällskapsspel, sitta vid datorn, eller bara gå ut och ta en härlig promenad. Om du tycker det är roligt att vara kreativ kan du ta en titt i vår pysselhörna, där du hittar kan sätta dig ner och måla eller pyssla. Om du tycker det är roligt att baka kan du vara med när vi gör det. När vi har bakat klart sätter vi oss tillsammans och fikar.

Vi delar lokaler med Visättras dagliga verksamhet. Ibland hittar vi på roliga saker tillsammans för den som vill, då brukar vi spela och sjunga, titta på film eller prova på olika bollsporter.

Foto tagit bakifrån av en person som ritar ett stort rött hjärta i tusch,

Målgrupp

Personer med intellektuell funktionsnedsättning och/eller diagnoser inom autismspektrat, i kombination med svår beteendeproblematik.

Mat och måltider

Vi ser till att det finns möjlighet att förvara, värma och äta medhavd lunch och mellanmål i anslutning till den dagliga verksamheten.

Hitta hit

Metoda ligger i Flemingsberg, i området Björnkulla. Hit tar du dig med buss 712 och 713 från Flemingsbergs tågstation.

Du kan även ansöka om turbundna resor via biståndshandläggaren.

Björnkullaringen 6
141 49 Huddinge

Kontakt

Vill du veta mer?

Agneta Lindholm

enhetschef

Hej, jag heter Agneta och är enhetschef på daglig verksamhet. Kontakta mig om du vill veta mer om vår verksamhet. Jag svarar gärna på dina frågor.

Uppdaterad 19 februari 2024